Ponta afirma ca intre 2015-2016 a fost „MASACRATA” o generatie de lideri, ca in stalinism. Plesu: „Ponta s-a SMINTIT”

politica

Fostul prim-ministru Victor Ponta sustine ca, in ultimii doi ani, in Romania a avut loc un proces de ”epurare” a elitelor politice, economice, de media si sociale ale tarii care sunt comparabile prin proportii doar cu valul de victime ce a urmat instaurarii regimului stalinist in Romania, dupa a doua conflagratie mondiala, a scris acesta, pe Facebook. Intr-un articol publicat in Adevarul, Plesu scrie ca Ponta „s-a smintit”.

”’Epurarile’ facute in 2015-16 in cadrul elitelor politice, economice, de media si sociale sunt comparabile ca numar si impact doar cu anii 1950-60, cand batalia pentru acapararea puterii pe plan intern de catre PCR cu sprjinul URSS a ‘masacrat’ o generatie intreaga de lideri”, a scris Victor Ponta, luni, pe Facebook.

Ponta a facut aceasta consideratie in legatura cu lipsa de resurse umane care sa elaboreze o strategie de actiune pe plan extern pentru Romania, in contextul in care fostul premier a facut o analiza a situatiei pe plan international a tarii noastre si a perspectivelor sumbre care se anunta pentru anul 2017, din acest punct de vedere.

”Este prima data dupa 1989 cand Romania nu are practic niciun prieten in Regiune (si nici perspective in acest sens), prima data dupa 2008 cand Rusia se afla in ofensiva diplomatica (si chiar militara in Siria si Ucraina) in Regiunea Marii Negre”, sustine Victor Ponta.

El crede ca situatia tarii noastre pe plan extern este agravata de evolutiile politice pe plan intern. Alaturi de ‘epurarea’ elitelor ce ar fi dus la o lipsa de resurse umane, Ponta a invocat interesul supradimensionat privind alegerile parlamentare, lipsa de pregatire si de initiative diplomatice ale presedintelui Klaus Iohannis, lipsa de credibilitate a Parlamentului si partidelor politice care ar fi decredibilizate de atacurile venite din partea presei, a societatii civile si a procuraturii.

”Din acest motiv se prefera pragmatic emiterea de opinii oficiale ‘sablon’  in domeniul politicilor de strategie regionala si se evita total dezbaterea sau aderarea la orice alte idei care ar putea fi imediat acuzate de ‘deviationism’ de la dogma oficiala”, crede Victor Ponta.

Plesu: Ponta s-a smintit

Intr-un articol publicat pe blogul sau din Adevarul, Plesu soune ca Ponta „s-a urcat in copac inainte de vreme” si „s-a smintit”.

„M-am plictisit sa tot inventariez caraghioslicurile lui Victor Ponta. Uneori regret ca nu si-a gasit un mentor intelept, care sa fi valorificat cum trebuie bruma de calitati pe care le are. Poate ca daca urca mai rabdator treptele carierei, ar fi binemeritat, la maturitate, vreo onorabila functie publica. Dar el a fost ‘urcat in copac’ inainte de vreme. Si s-a smintit. Asa e cind iei un plutonier sau un golanas necopt si il proiectezi bezmetic pe cerul patriei, impovarindu-l cu demnitati supreme. Il faci general de armata, ii dai pe mina rosturile tarii, ii fluturi pe la nas fotoliul prezidential. Din calitatile lui, atitea cite sunt, se alege praful.

Omul capata rau de inaltime si pare ca ride singur, in sinea lui, de norocul care a dat peste el. Face si el ce poate: driblinguri de gang, banculete de sefulet razgiiat, mici obraznicii de cartier. Oricum, joaca nating cartea invulnerabilitatii proprii, a maretiei eficiente, a viitorului sau de aur. Toti cei din jur sunt de mina a doua. E singur in paradisul infatuarii.

Or iata ca e prins cu mita-n sac. A copiat, ca un corigent oarecare, zeci de pagini din teza sa de doctorat. El, sau cei pe care i-a platit s-o scrie. Ar fi fost simplu sa recunoasca si sa-si ceara scuze. Ar fi recuperat, astfel, nitica onorabilitate, ar fi aratat o farima de buna cuviinta, un dram de onestitate. Asemenea lucrui s-au intimplat si la case mai mari. Dar nu! Zapacit de aerul tare al imposturii, dumnealui imbraca, viteaz, camasa contraatacului. A plagiat? As! – cum ar fi zis Ghita Pristanda. ‘Poate doar 20-30 de pagini, scapate din condei, coane Fanica!’. (De fapt sunt vreo 90). Si apoi, ghilimelele s-au inventat abia dupa 2003! Iar autorii plagiati sunt listati la ‘bibliografie’, chiar daca, in text, nu se specifica ce anume din lucrarile lor a fost ‘preluat’ fara semnele citarii. Sa fie clar: plagiatorul e ‘victima inocenta’ a unui ‘atac politic’, a unei ‘executii mafiote’, gindite perfid de politruci, comunisti, securisti, basisti, klausiohannisti etc”, s cris Plesu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: