Ponta ajunge in fata JUDECATORILOR in dosarul „Referendumul”

news

Victor Ponta se va afla pe 11 martie in fata judecatorilor in procesul privind fraudele de la referendumul de demitere a lui Traian Basescu.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit pentru 11 martie urmatorul termen in dosarul „Referendumul”, data pentru care a decis citarea martorilor propusi de aparare pentru audiere, printre care se afla si premierul Victor Ponta, transmite Agerpres.

ICCJ i-a audiat vineri pe fostul ministru Constantin Nita, primarul sectorului 3, Robert Negoita si pe inca cinci martori propusi de avocatul Marian Nazat, urmand ca pe 11 martie sa fie audiati si restul martorilor din lista pe care avocatul ministrului Liviu Dragnea a depus-o la dosar.

Liviu Dragnea a fost trimis in judecata de procurorii DNA pe 7 octombrie 2013 pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit DNA, in calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizarii si desfasurarii referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenta si autoritatea sa in partid in scopul obtinerii unor foloase nepatrimoniale de natura electorala, necuvenite, pentru alianta politica din care facea parte formatiunea reprezentata de inculpat, si anume indeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obtinute in alte conditii decat cele legale.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: