Ponta anunta cat timp va ramane secretar general al guvernului. Din cauza lui Iohannis a acceptat aceasta functie

politica

Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, a afirmat, luni, ca nu va face parte dintr-o viitoare structura a Guvernului Grindeanu, din cauza ca are „o istorie mai speciala” cu presedintele Klaus Iohannis.

Intrebat la TVR 1 daca va face parte dintr-o viitoare structura a Guvernului Grindeanu, Ponta a raspuns: „Nu. (…) Nu ca nu vreau, nu pot. (…) Eu n-am o problema legala, am o problema politica, si anume (…) eu nu ma duc sa-l rog pe domnul Iohannis si domnul Iohannis nu cred ca ma vrea pe mine. (…) Noi doi avem o istorie mai speciala, ca sa zic asa”.

Totodata, chestionat daca inca doi ani de acum inainte nu va mai detine nicio functie executiva in Romania, Ponta a declarat: „Sper sa n-am dreptate, dar domnul Iohannis ar putea sa stea ceva mai mult de doi ani”.

Victor Ponta a mai spus ca, in eventualitatea in care nu va fi adoptata motiunea de cenzura, va ramane alaturi de premierul Sorin Grindeanu pana formeaza Guvernul Grindeanu 2.

„Am studiat inca o data Statutul deputatului si senatorului, ca sa fiu sigur ca incompatibilitatea in care ma aflu acum are ca prevedere legala 15 zile sa anunt Birourile permanente si 30 de zile sa ma decid si am fost corect de la inceput, am spus ‘(…) vreau sa raman deputat, nu raman secretar general al Guvernului’. (…) Raman cu domnul Grindeanu pana formeaza guvernul Grindeanu 2, dupa care ma intorc in Parlament”, a spus Ponta.

De asemenea, Victor Ponta a precizat ca a acceptat sa ocupe functia de secretar general al Guvernului pentru ca nu a trebuit sa mearga la Cotroceni pentru depunerea juramantului.

„Secretarul general este ministru, dar este singurul ministru care nu trebuie sa mearga la Cotroceni, in fata presedintelui Iohannis, sa depuna juramantul. Si eu i-am spus domnului Grindeanu: ‘Nu vin in nicio functie care sa presupuna sa ma duc la domnul presedinte Iohannis’. Si, sincer, banuiesc ca nici domnul Iohannis n-ar fi vrut sa ma numeasca domnia sa in vreo functie”, a sustinut el.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiriĀ aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: