Ponta anunta ce a discutat cu Dancila si Tariceanu privind prezidentialele. I-a umilit pe amandoi

politica

Presedintele Pro Romania, Victor Ponta, a anuntat, luni, rezultatul intalnirii cu Dancila si Tariceanu al carei scop a fost o candidatura comuna la alegerile prezidentiale.

Ponta i-a spus in fata lui Dancila ca este nevoie de un nou guvern, iar lui Tariceanu nu i-a lasat vreo speranta ca l-ar sustine pentru Cotroceni.

”Am avut azi discutii informale si cu Doamna Viorica Dancila si cu Domnul Calin Popescu Tariceanu.

Am insistat doar pe obiectivul principal al ProRomania – o schimbare radicala fata de tot ceea ce s-a intamplat din Ianuarie 2017 si pana in 27 Mai 2019: asigurarea unei guvernari eficiente si a unor reforme adevarate in domeniul administratiei publice, al economiei si finantelor, educatie, sanatate, mediu samd.

Evident ca nu am luat nicio decizie privind candidaturi sau colaborari politice (asemenea decizii pot fi luate doar de catre Echipa ProRomania) / asa cum am facut si atunci cand am discutat cu liderii Opozitiei sau cu Presedintele Iohannis am dat dovada de dorinta de dialog – dar am prezentat si sustinut punctele de vedere ale ProRomania si interesele sociale si economice pe care noi le reprezentam”, a scris Ponta pe Facebook.

Comitetul Executiv National al PSD va avea loc, marti, iar secretarul general al formatiunii, Mihai Fifor, a anuntat ca in cadrul sedintei ar trebui decis candidatul pentru alegerile prezidentiale din partea PSD.

Anterior, PSD a decis ca trebuie sa participe cu propriul candidat la alegerile prezidentiale, iar Comitetul Executiv al formatiunii a respins, prin vot, varianta sustinerii candidaturii lui Calin Popescu Tariceanu.

Congresul PSD pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidentiale din toamna va avea loc in 3 august, iar din 10 august PSD anunta ca va incepe strangerea de semnaturi necesare pentru depunerea candidaturii.

Mai mult despre: ,

Comentarii: