Ponta a anuntat mandru cati parlamentari i-a furat lui Dragnea: „Si vor mai veni”. Unul dintre pesedistii de frunte va candida la Presedintie din partea lui Ponta

politica

Partidul Pro Romania, fondat de Victor Ponta, Daniel Constantin si Sorin Campeanu, va depune saptamana viitoare cerere pentru infiintarea unui grup parlamentar, in prezent in formatiune fiind 11 deputati si senatori. De asemenea, fostul premier Victor Ponta a sustinut ca partidul va avea si un candidat la alegerile prezidentiale, despre care a spus ca este in sala, fara insa a-l nominaliza.

La evenimentul de prezentare a agendei politice a Pro Romaania, Victor Ponta a prezentat si echipa: fostul ministru al Finantelor Ioana Petrescu, deputatul Gabriela Podasca, demisionar din PSD, fostul ministru al Sanatatii Nicolae Banicoiu, care a demisionat si el vineri din PSD, Mircea Banias, Razvan Cotovelea, Mircea Titus Dobre, Augustin Jianu, Mihai Sturzu, Catalin Nechifor, Daniel Constantin si Sorin Campeanu. Secretarul general al Pro Romania va fi Alin Vacaru, deputat de Gorj, plecat din PSD din noiembrie 2017 pentru a se inscrie in partidul fondat de Ponta, europarlamentarul Laurentiu Rebega.

De asemenea, Victor Ponta a spus ca saptamana viitoare Pro Romania va depune o cererea pentru grup parlamentar: “Suntem 11 parlamentri si vor mai veni”.

Fostul premier a mai spus ca partidul va avea si un candidat la alegerile prezidentiale, despre care a spus ca se afsa in sala, dar pe care nu l-a nominalizat.

„In zona de centru – centru-stranga nu exista niciun candidat, vom propune un candidat care sa poata veni cu un program de tara de centru-stanga. Este astazi aici in sala”, a declarat Ponta, citat de news.ro.

Pe toata durata evenimentului, in sala s-a aflat si senatorul PSD Ecaterina Andronescu, care a plecat imediat dupa terminarea discursurilor.

El a confirmat apoi ca senatorul PSD Ecaterina Andonescu ar putea fi unul dintre candidatii la alegerile prezidentiale.

„Noi credem ca singura solutie viabila pentru viitor este mobilizarea energiilor pozitive din societate. Si, mai ales, revenirea elitelor sociale si profesionale in zona deciziei. Niciodata dupa ‘89 Romania nu a avut la butoane un asemenea festival al mediocritatii, al inculturii si al incapacitatii profesionale. Dupa episodul decembrie ’89, Romania nu a mai ajuns la spectacolul odios al obedientei neconditionate fata de lider sau de partid. Ca si in ‘89, aceasta este calea spre dezastru si suntem toti vinovati daca nu luptam sa o schimbam. Toti insa ne dorim ca Romania sa se dezvolte si putem sa contribuim la asta. Orice companie care investeste in Romania. Orice persoana care plateste taxe. Orice profesor care educa sau orice medic care vindeca. Orice sindicat care isi apara membrii si orice ONG care lupta pentru schimbarea situatiilor existente. Orice functionar care trebuie sa fie eficient in serviciul public si nu doar obedient fata de partidul care guverneaza”, a spus Ponta in discursul sau, presarat cu atacuri si ironii la adresa PSD.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: