politica

Ponta i-a bagat in corzi pe Dragnea si Tariceanu: PSD-ALDE nu mai are majoritatea

Pentru prima oara de la alegerile parlamentare, coalitia formata din PSD si ALDE nu mai are majoritate parlamentara, necesara adoptarii de legi in Camera Deputatilor.

Dupa ce fostul premier PSD Victor Ponta a fost achitat de instanta suprema intr-un dosar de coruptie, cinci deputati PSD s-au inscris in ultimele zece zile in Pro Romania, noul partid al al lui Ponta. Este vorba de Marilena Meirosu, Catalin Nechifor, Mircea Titus Dobre, Gabriela Podasca si Nicolae Banicioiu, arata Realitatea Tv.

Coalitia de guvernare formata din PSD si ALDE, care are nevoie de 165 de voturi sa-si treaca legile prin camera inferioara a Parlamentului, a pierdut, in acest fel, majoritatea in Camera Deputatilor.

Este pentru prima oara de la alegerile parlamentare din decembrie 2016 cand PSD si ALDE nu mai detin, singure, majoritatea in Camera Deputatilor. In acest context, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu sunt nevoiti sa apeleze la UDMR pentru a avea majoritatea in Camera Deputatilor.

Mihai Chirica, primarul Iasiului, considera ca PSD se va confrunta cu un val de plecari ale nemultumitilor, fapt care va distruge suprematia lui Liviu Dragnea.

„Era prognozabila o astfel de miscare pentru ca de cateva luni incoace, mai ales dupa esecul si al guvernarii Tudose, tot mai multi colegi, fosti colegi din PSD, isi pronuntau indignarea, cu teama, in spatii rezervate, fata de posibilitatea parasirii formatiunii politice imediat ce domnul Ponta isi rezolva problemele de justitie. Acest lucru s-a intamplat. Dumnealui are achitare pe acea speta, iar colegii de partid s-au aliat impreuna cu dumnealui in conturarea unei alte formatiuni politice, care va deveni un centru de putere. In catva timp va reusi sa balanseze formatiuni precum ALDE, respectiv PMP si, sigur ca da, va distruge suprematia lui Dragnea, pentru ca Dragnea fara Parlament e ca roata fara spita, nu conteaza”, a declarat Chirica pentru Agerpres.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Operatiunea „Podul Crimeii”. Moscova dezvaluie ca ucrainenii au folosit combustibil solid de racheta in atacul asupra podului

Ziarul rusesc Kommersant, citand surse din cadrul investigatiei, a dat publicitatii modul in care fortele…

7 ore ago

Oferta educationala din partea militiei houthi: Studentii suspendati din cauza protestelor la universitatile americane isi pot continua studiile la Universitatea din Sanaa

Militia houthi din Yemen, aliniata cu Iran, care a perturbat transportul mondial pentru a-si manifesta…

9 ore ago

Oficiali ai Hamas si directorul CIA se vor intalni cu mediatorii egipteni pentru a discuta cea mai recenta propunere pentru un armistitiu

O delegatie a gruparii militante palestiniene Hamas se va afla, sambata, la Cairo, a declarat…

9 ore ago

ONU trage un semnal de alarma cu privire la noi legi din Spania care ar putea reabilita epoca Franco

Noile legi propuse de guvernele de coalitie regionala de dreapta si de extrema dreapta din…

9 ore ago

Armata americana anunta ca, din cauza vremii nefavorabile, va asambla debarcaderul pentru Gaza intr-un port israelian

Armata americana a anuntat, vineri, ca intrerupe temporar constructia unui debarcader in largul coastei Gaza…

9 ore ago