Ponta, BATJOCORITOR la Antena 3: „DNA-ul e confundat cu Dumnezeu”. Ce spune despre cererile DNA de arestare a unor senatori

news

Premierul Victor Ponta a oferit detalii despre afirmatia sa potrivit careia soarta Guvernului „depinde de voia DNA”.

„Voiam sa spun voia Domnului, dar asa a iesit. Uneori, in presa romaneasca, nu la Antena 3, DNA-ul e confundat cu divinitatea, ca nu greseste niciodata, nici nu poate fi criticat”, a spus Ponta, duminica, citat de antena3.ro.

„Uneori in presa romaneasca, nu la Antena 3 din fericire, DNA e confundata cu divinitatea, ca nu greseste niciodata si nu poate fi criticata. Si Biserica poate fi criticata, orice poate fi criticat intr-o democratie (…) Ceea ce eu am vrut sa transmit ca semnal este ca pentru binele democratic al Romaniei, Guvernele sa fie facute si schimbate in Parlament, altfel suntem intr-o directie gresita”, a declarat Victor Ponta

Premierul Ponta a mai afirmat ca l-a atentionat pe ministrul Justitiei ca cererea „unui procuror DNA” catre Senat privind votul la arestarea unor senatori, inclusiv pentru Sova, incalca regulile de procedura si respectul intre institutii, iar ministrul l-a asigurat ca va vorbi cu procurorul general.

„Exista situatii in care chiar eu i-am spus ministrului Cazanciuc, cand a fost chestia cu un procuror de la DNA care s-a dus sa-i ancheteze pe senatori cum au votat, ca ministrii nu se adreseaza Parlamentului direct, ci prin mine, ca prim-ministru. Presedintele Iohannis, daca se adreseaza Parlamentului, o face sub semnatura, nu pune un consilier sau un portar. ‘Vezi ca e o incalcare grava a unei reguli de procedura, care de fapt inseamna respect intre institutii’ si mi-a zis ca o sa vorbeasca cu procurorul general si o sa-i spuna, nu public. Aici e vorba de respect intre institutii. Senatorii nu sunt angajatii unui procuror de la DNA, cum nici procurorii nu sunt angajatii Senatului”, a mai spus Ponta la Antena 3.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: