Ponta, catre UDMR: „Nu va ma rog nimic”

politica

Premierul Victor Ponta le-a transmis, vineri, membrilor UDMR reuniti la Congresul formatiunii ca, spre deosebire de alti ani, in 2015 nu le mai propune intrarea la guvernare, fiind convins ca in calitate de reprezentanti legitimi ai comunitatii maghiare vor decide singuri asupra acestui lucru.

„In 2011, la Oradea (…), am fost la Congres, v-am rugat sa iesiti de la guvernare, sa veniti alaturi de noi. Nu ne-ati urmat sfatul. In 2013, la Miercurea Ciuc v-am rugat: veniti la guvernare. L-ati urmat putin (sfatul-n.r.), dar ati plecat. Asa ca in 2015 m-am invatat minte si nu va mai rog nimic, ca stiu ca veti face ce credeti dumneavoastra ca este bine. Aveti dreptul legitim sa faceti acest lucru pentru ca, am spus-o intotdeauna si cand am fost aliati, si cand am fost adversari, UDMR este singurul reprezentant legitim al comunitatii maghiare din Romania. (…) Este esential pentru democratia din Romania ca o comunitate atat de puternica, atat de numeroasa ca minoritatea maghiara, sa fie reprezentata in toate structurile politice ale unui stat democratic”, a sustinut premierul in discursul sau la Congresul UDMR.

Ponta a multumit ministrilor Uniunii care au facut parte din guvernele conduse de el si a precizat ca si-ar fi dorit-o ca ministru si pe Rozalia Biro, propusa anul trecut ca ministru al Culturii si vicepremier, dar respinsa insa de presedintele Traian Basescu.

„Sunt convins ca ar fi fost un ministru extraordinar de bun si va trebui sa fie ministru la un moment dat, doamna Rozalia Biro pe care am propus-o cu toata convingerea ca ministru, si sper ca la un moment dat sa fie intr-un guvern cu noi, cu colegii de la PNL, acesta e un lucru pe care il veti decide la momentul oportun”, a precizat Ponta.

Premierul a mai afirmat ca isi doreste ca UDMR sa isi pastreze cel mai important atu al sau — disponibilitatea pentru dialog, amintind ca tot ce s-a obtinut pentru comunitatea maghiara a fost posibil pe aceasta cale.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: