Ponta, cea mai proasta pitipoanca. Nu i-a ramas decat scandalul

opinii

Cand expira, pitipoancele nu mai au decat o singura solutie pentru a ramane in atentia presei: scandalul. 

Ponta este in acest moment un fel de Adriana Bahmuteanu corcita cu Oana Zavoranu. Pe una o lasa barbatul, la fel cum pe Ponta il lasa partidul, iar pe cealalta au lasat-o nervii, vedem ca nici premierul nu se simte prea bine.

Ambele au insemnat ceva la un moment dat, desi nimeni nu-si mai aminteste acum foarte clar. Una era un fel de jurnalista, iar cealalta sustinea ca este cantareata. De multa vreme insa cele doua nu sunt decat doua surse de etern scandal, singura solutie pe care au gasit-o pentru a se mentine in viata pe ecranele televizoarelor. Isi arata chilotii pe la Capatos, isi scuipa dusmanii pe la Maruta, pozeaza cu carnuri lasate prin reviste lucioase, nimic nu e pe prea putin sau lipsit de decenta pentru a ramane in atentie, pentru a mai fi bagate cumva in seama.

Si Ponta a fost ceva la un moment dat. Unii de prin servicii l-au crezut sexy pentru viitorul Romaniei, altii dintr-un mare partid l-au vazut atragator si bun pentru sedus electoratul, un intreg sistem cu tentacule infipte in politica si in institutiile statului l-a suit pe scena, machiat, parfumat si coafat, pentru a lua marele trofeu. Dar fondul gros de ten i-a crapat, bustiera i-a cedat, si „galaxia in devenire” s-a vazut apoi in toata goliciunea sa: o fata buhaita de dinozaur post-comunist, o fund lat de hipopotam transpirat, avea toate caracteristicile unor cocote imbatranite in rele precum Adrian Nastase sau Viorel Hrebenciuc. Prospatura s-a aratat a fi doar o ruginitura toxica.

Precum pitipoancele de mai sus, inventate din neant ca superstaruri TV, care nu inteleg acum sa se retraga la cratita, asa si Ponta tine cu disperare sa ramana in luminile scenei. Si procedeaza la fel ca in studiourile lui Capatos: din maruntaiele speriate de anonimat scuipa zilnic scandaluri, inventeaza dusmani, provoaca scene penibile, doar-doar o sa mai ramana vreo camera TV prin preajma sa, poate ii raspunde si-l mai baga in seama vreun nume important. Impotriva lui conspira intreaga Europa pentru ca duce Romania pe noi culmi de dezvoltare si progres, despre Iohannis zice ca „imi provoaca rasul”, despre sefa principalului partid de Opozitie spune ca „isi pune poalele in cap”, jurnalisti cunoscuti si apreciati sunt catalogati ca „securisti” si „acoperiti”, ploua zilnic din partea lui Ponta cu jigniri si invective.

Ponta nu mai este decat o umbra, un premier doar cu numele, caruia i se apropie inexorabil finalul. Cea mai mare bucurie a lui este sa ii raspunda cineva, sa isi demonstreze ca mai exista pe prima scena. El este de fapt in culise, de unde tot zbiara ca o pitipoanca proasta, in speranta ca il va invita Capatos sa ia un loc langa Vadim.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: