Ponta, convocat de urgenta la Cotroceni. Ce se discuta

news

Premierul Victor Ponta a anuntat ca, in cursul zilei de joi, intentioneaza sa aiba o intalnire cu presedintele Klaus Iohannis. Surse oficiale afirma ca este posibil ca in discutie sa fie abordat si subiectul modificarilor legislatiei penale.

Intalnirea are loc in jurul orei 12, 30, au precizat surse politice. Premierul Ponta va fi insotit de ministrul Eugen Teodorovici, precizeaza Mediafax.

UPDATE Potrivit unui comunicat al Presedintiei, discutiile s-au axat pe aderarea Romaniei la zona euro.

Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, i-a invitat joi, 28 mai a.c., la Palatul Cotroceni, pe Prim-ministrul Romaniei, domnul Victor Ponta, si pe Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, domnul Mugur Isarescu, pentru a discuta despre procesul aderarii Romaniei la zona euro.

Avand in vedere complexitatea deosebita a procesului de aderare la zona euro, domnul Presedinte Klaus Iohannis a lansat consultari pe aceasta tema, astfel incat Romania sa fie cat mai bine pregatita, iar adoptarea euro sa fie in beneficiul tuturor cetatenilor.

Discutiile purtate de Presedintele Romaniei cu Prim-ministrul Romaniei si cu Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei au avut in vedere sa identifice principalele etape si responsabilitati economice si institutionale ale procesului de trecere la euro, conform angajamentelor asumate de Guvern in cadrul Programul de Convergenta 2015-2018.

In perioada urmatoare, Presedintele Romaniei va organiza consultari cu partidele politice, pentru identificarea unui consens politic national privind aderarea Romaniei la zona euro. Un asemenea consens va permite adoptarea unei strategii nationale de trecere la euro si a unui calendar riguros de masuri economice, monetare, legislative si institutionale, care sa asigure Romaniei un parcurs economic stabil si predictibil.

In cadrul discutiilor de astazi, s-a decis infiintarea unui Comitet de Coordonare a procesului de adoptare a monedei comune, care sa asigure proiectarea, coordonarea si monitorizarea etapelor si responsabilitatilor implicate pentru atingerea acestui obiectiv”, se arata pe site-ul presedintiei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: