Ponta: Daca tot schimbam axa Londra-Washington in Berlin-Washington, as propune sa facem Roma-Washington

politica

Premierul Victor Ponta a propus, luni, crearea unei axe Roma-Washington, „fiindca e la moda”, atat timp cat, a sustinut prim-ministrul, „schimbam axa Londra-Washington in Berlin-Washington”.

Ponta a facut aceste declaratii in cadrul unui discurs sustinut la o ceremonie organizata de Ambasada Italiei la Bucuresti, unde au fost acordate legitimatii de italofoni unor personalitati romane care au promovat limba si cultura italiana.

„Imi place sa cred ca cei care sunt prezenti aici sunt nu numai italofoni, dar si italofili. Poate ca cele aproape 20 de milioane de romani se simt si italofoni si italofili si asta nu inseamna decat o apropiere foarte mare intre cele doua tari. Azi in Parlament se discuta despre strategia nationala, despre noul sef al Serviciului Roman de Informatii si, daca schimbam axa de la Londra-Washington in Berlin-Washington, atunci, dat fiind ca e la moda, as propune sa facem Roma-Washington. Roma, Londra, Berlin, important este sa fim toti la Washington si la Bucuresti prezenti. Cu siguranta pentru mine intotdeauna este o placere sa ma duc intai la Roma si dupa aceea in restul Europei”, a spus premierul.

Intr-o postare mai veche pe blogul personal, Eduard Hellvig, validat luni la conducerea SRI, scria: „Prioritatea fundamentala a anului 2015 este, in opinia mea, ancorarea mai pronuntata si activa a Romaniei in ecuatia securitatii euro-atlantice, pe axa Washington — Berlin — Bucuresti”. Articolul sau a fost criticat, in conditiile in care la Bucuresti se vorbeste despre o axa Bucuresti — Londra — Washington.

Victor Ponta a primit, in cadrul ceremoniei, legitimatie de italofon din partea ambasadorului Diego Brasioli, alaturi de personalitati precum violonistul Alexandru Tomescu, presedintele LPF, Gino Iorgulescu, soprana Mariana Nicolesco, fostul tenismen Ilie Nastase, actrita Ramona Badescu, balerina Ileana Iliescu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: