Ponta, de acord cu Iohannis: Primim MAXIM 1.780 de refugiati

news

Premierul Victor Ponta a declarat, azi, ca pozitia exprimata de presedintele Klaus Iohannis legata de primirea refugiatilor in Romania este foarte „clara” si ca statul roman poate primi cel mult 1.780 de imigranti.

„Pozita exprimata ieri de presedintele Iohannis este pozitia statului roman, adoptata in baza consultarilor cu institutiile, adica cu Guvernul, cu celelalte institutii si domnul Iohannis v-a spus foarte clar, maxim 1.780. Eu v-am dat detaliul tehnic ca deja vreo 200 de locuri sunt ocupate, mai mult de atat nu putem acum. Daca se va pune la un moment dat problema, o sa discutam si o sa va informam, dar ceea ce a precizat ieri (luni n.r.) presedintele cred ca e foarte clar pentru toata lumea”, a precizat primul ministru, potrivit Mediafax.

El a mai spus ca nu poate fi de acord cu „cote obligatorii” care depasesc posibilitatile reale ale statului roman. „Ne pregatim si informam CSAT cu toate datele” a raspuns premierul intrebat fiind de jurnalisti despre existenta unui ordin dat de ministerului Educatiei pentru a fi cautate locuri de cazare in camine studentesti pentru refugiati.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat la inceputul acestei saptamani ca Romania nu poate primi mai mult de 1.785 de refugiati.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: