Ponta escaladeaza RAZBOIUL cu Budapesta: „Rusine! Sarma ghimpata, legi agresive, inchisori si brutalitate”

news

Premierul Victor Ponta raspunde cu agresivitate acuzatiilor de la Budapesta. Desi spune ca nu vrea sa rascunda la „provocari”, el lanseaza un sir de acuzatii foarte dure si lipsite de diplomatie la adresa guvernului ungar pentru modul in care gestioneaza criza refugiatilor.

„NU doresc sa raspund la provocarile venite din partea unor reprezentanti guvernamentali maghiari – dar cititi relatarea de mai jos si veti intelege indignarea pe care o simt, ca om si cetatean european, fata de mentalitati si atitudini pe care Europa le-a vazut doar in anii 1930-40!

Ca multi alti lideri politici europeni am datoria sa atrag atentia si sa sanctionez comportamentul constant al unor oficiali guvernamentali de cel mai inalt nivel din Ungaria. Acestia sunt o rusine pentru cultura si valorile Uniunii Europene; si in atitudinile antisemite, si in ceea ce priveste tratamentul minoritatilor de toate tipurile, si acum in timpul crizei refugiatilor!

Sarma ghimpata, legi agresive, inchisori si brutalitate cu siguranta nu vor rezolva problema – doar vor arata ca in Ungaria, in inima Europei, sunt decidenti politici cu nimic mai buni decat cei din Siria, Libia sau alte tari din care fug respectivii refugiati!

Cred in solidaritate, in solutii rationale si sustenabile si mai ales in superioritatea valorilor europene – ce vedem in ultimele zile in Ungaria este in totala contradictie tocmai cu aceste obiective si valori!”, a scris Ponta pe pagina sa de Facebook.

Anterior, minitrul de Externe al Ungariei a calificat ca „minciuni” declaratiile premierului roman conform carora refugiatii sunt tratati de Budapesta cu „bata si inseriatul”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: