Ponta, extrem de agresiv cu Iohannis: „S-a dus ca SURDA la hora. Nu face nimic”

politica

Victor Ponta l-a atacat dur pe Klaus Iohanis, dupa ce presedintele spusese ca premierul s-a plimbat la Sofia fara sa aiba mandat sa discute cu omologii sai din Bulgaria si Serbia. „S-a dus la Bruxelles ca surda la hora, si cum s-a dus s-a si intors”, a spus Victor Ponta.

Premierul a spus ca vrea sa „lamureasca populatia si pe cetateanul Klaus care e treaba cu refugiatii” si a sustinut ca a mers sa discute cu liderii bulgari si sarbi pentru a se coordona in contextul in care alte tari isi inchid granitele si ar fi „incorect si imposibil” ca toti refugiatii sa ramana in Romania, Serbia si Bulgaria daca „toti isi inchid granitele”.

„Problema nu e ce spune domnul Iohannis, e ca nu face nimic”, a sustinut Ponta. Stiti ce a facut la Bruxelles? Se duce, tace din gura, se intoarce si tace din gura”, a adaugat premierul.

„Povestea cu mandatul, daca n-ar fi ras, ar fi de plans. Mandat sa ce? Ma intalnesc cu ceilalti ministri cand cred ca e bine. Iohannnis cred ca nu are habar ce am discutat la Sofia”, a spus seful guvernului.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, duminica, la Arad, despre afirmatiile premierului Victor Ponta privind o pozitie comuna a Romaniei, Bulgariei si Serbiei in cazul inchiderii frontierelor, ca prim-ministul nu l-a consultat, nu a avut mandat sa angajeze Romania si s-a „plimbat pana la Sofia”.

Premierul Victor Ponta a declarat sambata, dupa o intalnire cu omologii sai bulgar si sarb, pe tema crizei refugiatilor, ca „Daca sunt tari care isi inchid granitele sau construiesc garduri, avem dreptul sa ne aparam in timp util”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: