Ponta il lauda pe oligarhul care a pus la cale „jaful secolului”: „Salutari din partea PSD. Vreau sa il felicit pe domnul Vlad Plahotniuc”

politica

Prezent in la congresul Partidului Democrat din Moldova, Victor Ponta a tinut sa il felicite pe oligarhul Vlad Plahotciuc, cel mai bogat om din tara, dupa ce a fost ales presedinte al formatiunii.

„Ati reusit sa treceti peste toate incercarile in acest an. PDM trebuie sa fie singurul partid din Moldova care guverneaza pentru oameni. Salutari din partea tuturor celor din PSD. Trebuie sa creati o Moldova pentru cetateni, pentru cei care se afla in tara sau peste hotare. Vreau sa il felicit pe domnul Vlad Plahotniuc si sa-i urez succes pentru tot ceea ce va face. Vreau sa va urez succes”, a declarat Victor Ponta, citat de unimedia.info.

Intr-un articol publicat in luna august de revista Forbes se afirma ca, la Washington, Plahotniuc este considerat responsabil de orchestrarea „Jafului secolului” – furtul a un miliard de dolari, jumatate din rezervele Bancii Nationale a Moldovei.

Descris pe scurt, Vladimir Plahotniuc este „omul din spatele cortinei” in Republica Moldova: om de afaceri care detine totul, de la statiuni de lux pana la mass-media, vice-presedinte si sustinator financiar al Partidului Democrat, de guvernamant, care se declara pro-european. Republica Moldova este insa, in prezent, un stat captiv din cauza crimei organizate, a banilor spalati si plimbati in off-shore-uri si a birocratiei controlate de Plahotniuc si de partidul sau, scria Forbes.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: