Ponta il vrea pe Basescu membru al Parlamentului. Declaratia surprinzatoare a seful PSD

politica

Premierul Victor Ponta, liderul PSD, afirma ca este acceptabil ca fosti sefi de stat sa devina senatori de drept, propunere aflata la comisia de revizuire a Constitutiei, aratand insa ca lucrarile comisiei sunt blocate de opozitie, dar ca spera sa fie deblocate cu ajutorul presedintelui Iohannis.

„Din cate stiu, in Comisia pentru revizurea Constitutiei a existat aceasta propunere. Mi se pare o propunere acceptabila, pentru ca stiu ca si alte tari au asa ceva”, a declarat Ponta, intrebat daca ar fi de acord cu un astfel de amendament la Constitutie.

Ponta a adaugat insa ca intrebarea este „pur teoretica”, deoarece procesul de revizuire a Constitutiei este blocat de opozitie, dar spera ca presedintele Klaus Iohannis sa-i convinga pe membrii opozitiei ca este vorba de un proces necesar.

Premierul Victor Ponta declarase, anterior, in 2014, la ceremonia de aniversare a 150 de ani de la infiintarea Senatului, ca, in opinia sa, fostii presedinti ai Romaniei trebuie sa fie senatori de drept.

”Sunt absolut convins – si s-ar putea si nu vreau sa fie interpretat gresit, ca un semn de parti-pris pentru cineva care a fost sau vreun semn de simpatie pentru cineva care este acum presedinte al Romaniei – cred ca fostii presedinti ai Romaniei trebuie sa fie senatori de drept”, a spus Ponta, citat de Mediafax.

El a aratat atunci ca nu poti sa ceri unui fost presedinte al Romaniei sa mearga sa candideze in colegiul de la Targu Jiu contra sa si eventual a lui Dan Diaconescu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: