Ponta intretine jocurile murdare ale Antena 3 si ii loveste pe Plesu si Iohannis

analize

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri ca il va nominaliza pe Andrei Plesu ca ambasador la Paris, daca presedintele Romaniei ii va cere acest lucru. Andrei Plesu a negat o astfel de posibilitate, totul fiind o inscenare lansata de Antena 3 pentru al discredita.

Intrebat daca Andrei Plesu ar fi fost in discutii pentru postul de ambasador la Paris, asa cum s-a vehiculat in presa, prim-ministrul a afirmat ca nu i-a fost facuta inca o nominalizare in acest sens din partea presedintelui, dar daca Plesu va fi propus il va accepta fara nicio ezitare.

Zvonul ca Andrei Plesu ar fi nominalizat ca ambasador la Paris a fost lansat si intretinut de Antena 3. Postul a dedicat cateva emisiuni acesti subiect, scriitorul fiind atacat insistent si jignit pentru ca vaneaza functii in orice regim, desi informatia era falsa.

De altfel, in urma cu doua zile, Andrei Plesu a afirmat limpede ca nu i s-a propus o asemenea functie si ca nici nu va mai ocupa pozitii politice sau administrative in viitor.

„Mai intii, sa lamurim definitiv lucrurile. Nu m-a contactat nimeni, dar absolut nimeni, nici macar pentru o prealabila tatonare in perspectiva unui post de ambasador. N-am fost intrebat, n-am fost solicitat, n-am fost propus pentru nici una din functiile in discutie. Adaug, cit se poate de apasat, ca si in eventualitatea in care as fi fost luat in considerare pentru vreo ‘demnitate’, oricare ar fi fost ea, (ceea ce, repet, nu s-a intimplat!), as fi refuzat prompt, fara sa las loc pentru nici un fel de negociere.

Socotesc sincer ca biografia mea politica si diplomatica s-a incheiat si ca orice ‘revenire in scena’ de alta natura decit cea legata de meseria mea de scriitor nu mai poate fi avuta in vedere. Am pus definitiv punct. In anii care mi-au mai ramas, (mai) am citeva proiecte de lucru, pe care nu inteleg sa le sacrific pentru nici o forma de ‘serviciu public’.

(…) Revin: nu mi s-a cerut sa devin ambasador, nu voi fi ambasador. Domnul Ciuvica et Comp. sa fie linistiti. Vor trebui sa gaseasca alte scenarii pentru a-si cistiga piinea cea de toate serile…”, a scris Plesu pe blogul sau din Adevarul.

Cu toate acestea, iata ca Ponta insista, incercand sa confirme ca teoriile lansate de Antena 3. Insa acest joc murdar il atinge si pe presedintele Klaus Iohannis, care va fi perceput de publicul Antena 3 ca un sustinator sau admirator al „basistului sinecurist” Andrei Plesu.

Potrivit Constitutiei, nominalizarile de ambasadori se fac de catre Guvern, nu de catre presedintele Romaniei, acesta fiind cel care agreeaza propunerile si semneaza decretele de numire in functie.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: