Ponta l-a „autosuspendat” din partid pe amorezul de la Iasi

news

Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, cercetat de DNA, a anuntat, joi, ca se autosuspenda din functia de vicepresedinte al PSD la nivel national, cat si din cea de presedinte al organizatiei judetene Iasi a partidului, spunand ca a luat decizia in urma unei discutii cu liderul PSD Victor Ponta.

Primarului Iasiului, Gheorghe Nichita, a anuntat, printr-un comunicat de presa, ca incepand de joi s-a autosuspendat din functia de vicepresedinte PSD la nivel national, dar si din cea de presedinte al PSD Iasi.

El spune ca a avut o discutie cu presedintele PSD, Victor Ponta, si ca i-a adus acestuia la cunostinta decizia luata.

Nichita a mai afirmat ca pana la clarificarea situatiei sale juridice atributiile de presedinte al PSD Iasi au fost preluate de catre Victorel Lupu, prim-vicepresedinte al organizatiei judetene PSD Iasi.

„Raman in continuare membru al partidului si fidel principiilor social-democrate”, a adaugat Gheorghe Nichita, citat de Mediafax.

Noul presedinte al PSD Iasi, Victorel Lupu, este vicepresedinte al Consiliului Judetean Iasi, fiind unul dintre cei mai vechi membri ai acestui partid.

Gheorghe Nichita este primar al Iasiului din anul 2003, iar din iulie 2000 este membru PSD, fiind si lider al organizatiei judetene a partidului, dar si vicepresedinte la nivel national.

Adina Samson, sef de serviciu in Primaria Iasi, cu care edilul Gheorghe Nichita a avut o relatie de cativa ani, l-ar fi denuntat pe acesta dupa ce el i-ar fi pus pe politistii locali sa o urmareasca.

Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, s-a folosit inclusiv de clanul Cordunenilor, pe langa angajati ai Politiei Locale si ai altor institutii din Primarie, pentru a isi urmari iubita si a ameninta un barbat cu care s-a intalnit aceasta la un moment dat, potrivit unor documente ale anchetatorilor.

Marti, Adina Samson, fosta iubita a primarului Iasiului, Gheorghe Nichita, le-a declarat jurnalistilot ca a fost lovita de edil, care o hartuia si ameninta ca o va distruge, iar in septembrie 2014 i-a comunicat acestuia ca vrea sa incheie relatia, precizand ca in octombrie a facut o plangere la Parchet impotriva primarului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: