Asistam la o lovitura de stat? Asta ne spune Ponta de fapt

opinii

Victor Ponta a facut duminica seara o serie de afirmatii extrem de grave care sugereaza ca in Romania are loc acum o lovitura de stat. Foarte straniu este ca nimeni din presa mainstream nu a preluat aceste declaratii, dupa cum nimeni dintre politicieni nu a gasit de cuviinta sa reactioneze.

In stilul sau ultracunoscut, alunecos si fortat cat mai ambiguu, Victor Ponta a lansat o rafala de acuzatii care pun la indoiala insasi existenta statului de drept in Romania. Premierul a vorbit despre “inlocuirea totala a clasei politice”, chiar “distrugerea” acesteia, fapte care pot fi usor incadrate ca lovitura de stat.

Iata declaratiile premierului, asa cum se gasesc consemnate pe site-ul guvernului.

“Inteleg ca este totusi o miscare, asa o chestiune de inlocuire totala a clasei politice, atentie, si a clasei economice”.

“Noi vorbim in general de oameni politici. Dar, atentie, in IT, in cai ferate, in constructii, toti primii oameni de afaceri romani sunt prin inchisori…. Inteleg acest lucru, nu stiu daca e bine sau daca e rau asta… Problema este insa ca e important daca cineva se gandeste ce clasa economica vine dupa”.

Ion Cristoiu: E un teritoriu foarte interesant, ca am mai auzit teza asta ‘clasa politica trebuie schimbata prin DNA’.

Victor Ponta: E distrusa. Si cea economica, atentie”.

Cine se face vinovat de asemenea fapte? Premierul a avut mare grija sa nu spuna.

Realizator: De unde credeti ca e pornirea asta? Adica cine a pornit-o? Adica DNA, asa de capul lui, s-a hotarat sa schimbe clasa politica?

Victor Ponta: Nu stiu.

Realizator: Domnul Iohannis prin mesajele sale? Ambasada americana sau cine?

Victor Ponta: Cand o sa-mi termin mandatul si ma primeste domnul Cristoiu colaborator la site, atunci pot sa fac analize mai profunde. Acum, fiind in interior, inevitabil sunt subiectiv.”

Schimbarea la pachet a unui intreg corp politic dintr-o societate democratica, “inlocuirea totala a clasei politice”, prin alte mijloace decat alegerile se traduce prin lovitura de stat. Iar o asemenea acuzatie vine chiar din gura premierului si sefului celui mai important partid dintr-o tara presupus democratica.

In mod normal, dupa asemenea declaratii, trebuia sa sara in aer scena politica. Premierul sa fie nevoit sa-si argumenteze aceasta teorie extrem de grava, si sa se procedeze in consecinta daca are dreptate, sau sa isi dea demisia. Pentru ca nu are ce cauta in fruntea unui guvern dintr-o tara europeana un politician care se joaca cu astfel de acuzatii.

Si nu ar fi numai asta. Din nou a aruncat o umbra asupra activitatii DNA, despre care “nu stie” daca se afla la originea atacului asupra clasei politice, in “totalitatea” ei. Din nou sugereaza ca DNA este de fapt un instrument politic, dar de data asta nu se mai stie in mainile cui. Basescu nu mai e, o fi Iohannis acum, or fi americanii? Victor Ponta a evitat din nou raspunsul, lasand sa planeze suspiciunile.

Inca o data, aceasta atitudine apartine premierului Romaniei, nu vreunui politician obscur crescut prin curtea lui Vadim Tudor. Premierul Romaniei sugereaza limpede ca suntem in fata unei lovituri de stat, in spatele careia “nu stie” daca se afla DNA, despre care nu spune raspicat ca este independenta de ambasada americana. Halucinant, suntem in Europa sau undeva prin fundul Americii de Sud?

In toata povestea asta imbibata de scenarita si conspiratii lansata de premier, mai apare un aspect straniu. Aceste declaratii si atitudini extrem de grave au fost ignorate total de presa mainstream. Nici macar nu au fost mentionate de vreo mare publicatie, oriunde in Europa ar fi declansat dezbateri de crapau ecranele televizoarelor. Nici din partea acelei clase politice vizate de “distrugere in totalitate” nu s-a auzit vreo vorbulita.

Concluzia logica nu poate fi decat urmatoarea: ori nimeni nu mai da doi bani pe ce zice premierul Romaniei, ori Ponta are dreptate si asistam cu adevarat la o lovitura de stat in slow-motion in care fiecare incearca sa-si salveze pielea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: