Medicii vor primi salarii MAI MARI cu 25% din octombrie

news

Salariile tuturor angajatilor din sistemul public de sanatate vor fi majorate cu 25% de la 1 octombrie, a anuntat premierul Victor Ponta. Ordonanta de Guvern urmeaza sa fie aprobata saptamana viitoare.

„Putem de la 1 octombrie sa aplicam o crestere de 25% la salariul actual pentru tot personalul din sistemul medical”, a spus Ponta, precizand ca vor beneficia de aceste majorari aproximativ 181.000 de persoane in reteaua Ministerului Sanatatii si autoriatilor publice locale si peste 13.000 de persoane din ministerele care au retea proprie de sanatate.

Impactul anual asupra bugetului urmeaza sa fie de 1,7 miliarde de lei. „Banii vin din introducerea cardului de sanatate si o parte sunt consecinta actualizarii preturilor la medicamente”, a anuntat intr-o conferinta de presa ministrul Sanatatii Nicolae Banicioiu. O noua majorare de 25% este luata in calcul in bugetul de stat pentru 2016. Premierul a promis ca, in urmatorii doi ani, salariile medicilor vor fi dublate.

„Este un prim pas si in urmatorii ani vor mai fi cresteri de cate 25 la suta, pentru a dubla efectiv salariile din sistem”, a declarat Marius Sepi, prim-vicepresedintele Federatiei Sanitas,.

Discutiile care au avut loc marti la Guvern, pe tema propunerilor de majorare a salariilor medicilor, la care au participat premierul Victor Ponta si ministrii Sanatatii, Finantelor si Muncii, s-au incheiat, dupa aproximativ o ora. Dupa intalnirea de la Guvern, reprezentantii sindicalistilor din sistemul sanitar au venit la Ministerul Sanatatii, unde discuta cu ministru Nicolae Banicioiu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: