Ponta MINTE ambasadele SUA si UE. Vezi ce spune despre actiunea DNA

news

Premierul Victor Ponta a trimis o scrisoare ambasadelor SUA si ale statelor UE, imediat dupa ce a fost pus sub urmarire penala de catre DNA, in care lasa de inteles ca actiunea procurorilor este motivata politic.

Ponta se plange ambasadorilor ca DNA a declansat actiuni impotriva sa chiar in ziua depunerii motiunii de cenzura de catre PNL, afrimand ca procuroii au preluat acuzatiile „dusmanilor politici”, in special ale lui Traian Basescu.

„Informare cu privire la acuzele aduse premierului PM Victor Ponta:

Vineri, 05 iunie 2015, premierul Romaniei Victor Ponta a fost anuntat de DNA ca a devenit suspect in dosarul fostului ministru Dan Sova. Anuntul a fost facut public in aceeasi zi in care opozitia – PNL – a depus in Parlament o motiune de cenzura fara fundament cu scopul de a inlatura de la putere actualul guvern condus de Victor Ponta. Mai mult, in urma cu cateva zile, presedintele Iohannis declara ca a devenit din ce in ce mai greu sa colaboreze cu actuala majoritate.

Saptamana trecuta, pe 1 iunie, au fost adoptate doua masuri importante din punct de vedere social si economic: Guvernul a dublat alocatiile copiilor si a redus TVA la alimente de la 24% la 9%, ambele decizii fiind extrem de populare, cu un puternic impact social.

Toate acuzatiile aduse astazi de procurori in cazul Sova au fost prezentate in prealabil de dusamnii politici ai actualei majoritati parlamentare, in special de fostul presedinte Traian Basescu, dar demontate punct cu punct de catre Victor Ponta cu documente doveditoare irefutabile. Pe scurt, Dan Sova este acuzat de nereguli intr-un contract incheiat cu complexul energetic Turceni-Rovinari, in timp ce Victor Ponta nu a avut niciodata vreun contact cu compania citata, dupa cum dovedesc actualele documente ale complexului energetic si Baroul Bucuresti (corpul profesional al avocatilor din care face si acesta parte).

Anterior, DNA si ANI (Agentia Nationala de Integritate) au confirmat public ca Victor Ponta nu are nici o implicare in acest caz.

Acest anunt vine la cateva zile dupa ce Victor Ponta a a declarat public ca este nevoie ca sistemul judiciar sa infraneze abuzurile si a mai solicitat si egalitatea tratamentului in toate cazurile cercetate.

De asemenea, in timpul guvernarii lui Victor Ponta, s-au inregistrat o crestere semificativa a bugetului institutiilor din justitie, precum si o crestere a independentei lor. Ca o consecinta, numarul investigatiilor si a dosarelor a crescut.

Primul ministru va urma toate procedurile legale pentru a demonstra ca nu exista nicio dovada incriminatoare la adresa lui in acest caz.

Presedintele Iohannis a cerut astazi demisia premierului. Primul-ministru Ponta a declarat ca, desi respecta opinia presedintelui, el a fost numit in functie de Parlament, prin urmare Parlamentul este singura institutie care poate decide demisia sa. El a reafirmat respectul pentru Constitutie si pentru principiile ei, considerandu-le esentiale pentru societatea noastra”, se arata in scrisoarea premierului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: