Ponta: Mircea Dusa, premier interimar. Mai trebuie sa fie de acord si Iohannis

politica

Mircea Dusa, actualul ministru al Apararii, este propunerea de premier interimar pe care Victor Ponta i-o va face presedintelui Klaus Iohannis odata cu inaintarea demisiei sale din fruntea Guvernului. Anuntul a fost facut la finalul sedintei coalitiei de guvernare din aceasta dupa-amiaza.

„Am discutat cu liderii coalitiei de guvernare, le-am multumit ca in aproape patru ani au fost corecti si loiali si cred ca am facut o guvernare foarte buna. Cred ca aceasta coalitie este solida si poate asigura guvernarea in continuare. Ii vor face presedintelui propunerea ca domnul Mircea Dusa sa fie ministru interimar pana cand se desfasoare consultari”, a spus Victor Ponta.

Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a declarat ulterior ca asteapta sa vada daca presedintele Klaus Iohannis va fi de acord cu nominalizarea sa ca premier interimar. „Am avut in cursul acestei dimineti o discutie cu presedintele partidului, cu domnul Dragnea, si cu prim-ministrul legat de desemnarea ca premier interimar. Sa vedem daca domnul presedinte va accepta acest lucru. Un premier interimar gestioneaza doar problemele curente ale Guvernului, pana la desemnarea unui nou Guvern. Deocamdata astept sa vedem daca si domnul presedinte va fi de acord cu aceasta nominalizare”, a spus Dusa, la Parlament.

In schimb, vicepremierul Gabriel Oprea a declarat ca nu vrea sa mai faca parte din niciun guvern. „Eu personal nu voi mai face parte din nicun guvern. Sunt solidar cu Victor Ponta, ne-am dat demisia, suntem o echipa guv. In continuare il sprijinim pe presedintele Romaniei in probleme de securitate”, a spus Oprea la iesirea de la sedinta de coalitie.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: