Ponta, MUT ca pestele dupa interventia lui Iohannis. Basescu: „Ponta a BLUFAT cu informatiile pe care le are”

news

Victor Ponta nu are nicio reactie, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a avut, joi dimineata, cea mai dura interventie la adresa premierului de la inceputul mandatului sau.

Klaus Iohannis a declarat ca nu mai „tolereaza” afirmatile false ale premierului si ca acesta „va raspunde”. Ponta acuzase, miercuri seara, ca lideri ai PNL au avut intalniri private cu firma austriaca Holzindustrie Schweighofer si ca l-ar fi influentat si dezinformat pe presedinte.

Premierul va raspunde pentru aceste afirmatii. Astfel de afirmatii de insinuare a unui trafic de influenta la nivelul presedintelui nu pot fi clasificate ca simple afirmatii, prin care vrea sa para interesant la televizor. Sunt mult mai grave si vor fi tratate ca atare”, a declarat Iohannis.

Citeste si: Ponta, acuzatii GRAVE in scandalul Schweighofer: „Iohannis a fost dezinformat”

Foarte activ pe Facebook, premierul nu a avut, dupa peste opt ore de la declaratiile presedintelui, nicio reactie. El a postat in schimb un mai multe mesaje despre starea economiei.

„Crestere a PIB de 4,2% in T1 2015 fata de T1 2014, cea mai mare din ‪#‎UE‬ conform Eurostat, iar ‪#‎BERD‬ si-a imbunatatit estimarile referitoare la cresterea economica de anul acesta pana la 3%! Vestile bune continua!”, a scris premierul in plin scandal privind acuzatiile sale foarte grave la adresa presedintelui.

In schimb, a venit cu precizari Traian Basescu. El spune ca Victor Ponta minte.

„Ponta a blufat cu informatiile pe care le are, a vrut sa consolideze o minciuna. N-am niciun dubiu ca cineva ar indrazni sa dea informatii de asemenea importanta premierui si sa nu le dea presedintelui.

Informarea presedintelui genereaza interventie – ori publica, ori acea interventie care e mult mai eficienta; il suni pe ministru: ‘Ai primit informarea? Pai da-mi si mie o informare ce ai facut cu ea'”, a spus, joi, fostul presedinte.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: