Ponta, niste scuze pentru DNA se poate? „Performantul” lua spagi sub nasul tau

opinii

Mai tineti minte cum spumega Victor Ponta cand DNA a decis inceperea cercetarilor penale in cazul lui Darius Valcov? Acum se arata ca Valcov lua spagi sub nasul lui, in calitate de ministru.

La scurt timp dupa ce Valcov a fost chemat pentru prima data la DNA, Victor Ponta a inceput o campanie agresiva de victimizare a guvernului sau, lasand de inteles ca este victima unor atacuri politice din partea DNA si a altor „unitati” neprecizate. Au fost zile in care premierul nu mai prididea cu laudele la adresa lui Valcov.

„Darius Valcov a fost unul din cel mai prezenti si mai performanti ministri in ultima perioada, avand si o tema pe care a pregatit-o si a sustinut-o foarte bine si a primit laude in mod surprinzator nu doar de la suporterii PSD, ci de la toata lumea. E o pierdere pentru Guvern, ministrul de Finante e chiar o pozitie-cheie in orice guvern”, spunea premierul pe 15 martie.

In aceeasi zi a postat pe Facebook un mesaj in care lasa de inteles ca DNA pur si simplu saboteaza „dezvoltarea economica a tarii” prin actiunile indreptate impotriva ministrului Darius Valcov.

„Cel mai important proiect al Guvernului in anul 2015 este Codul Fiscal (la care Darius Valcov a avut si va continua sa aiba un rol determinant!).

Vreau sa asigur pe toata lumea ca acest proiect merge mai departe, cu orice pret si in orice conjunctura politica! Dezvoltarea economica a tarii este direct legata de adoptarea si implementarea acestui nou Cod – posibila datorita muncii oamenilor din aceasta tara si rezultatelor guvernarii din 2012-2015!”, scria Ponta.

Acest mesaj a declansat un urias val de ura la adresa DNA printre simpatizantii premierului. „Gestapo”, „Securitate”, „Militie”, „Ponta, de ce o lasi pe Kovesi sa faca ce vrea?”, sunt doar cateva din sutele de mesaje in care Ponta era indemnat sa reactioneze impotriva procurorilor.

In zilele care au urmat, premierul si-a continuat atacurile la adresa DNA, direct sau voalat, mergand pana acolo incat a sustinut ca DNA pune la cale o lovitura de stat, prin inlocuirea actualei clase politice. „Inteleg ca este totusi o miscare, asa o chestiune de inlocuire totala a clasei politice„, declara premierul la B1 TV pe 16 martie.

Usor-usor au iesit apoi la iveala si faptele lui Darius Valcov: spagi de milioane de euro incasate ca primar, convertite apoi in zeci de tablouri si lingouri de aur, pitite pe te miri unde. Fapte ce care Valcov si le-a recunoscut, in incercarea disperata de a-si mai taia din previzibila pedeapsa. A auzit cineva ca extrem de vorbaretul premier sa exprime vreun regret fata de sustinerea oarba acordata colectionarului Valcov? A fost mut ca pestele pe acest subiect.

Astazi, DNA vine cu o noua dezvaluire. „Performantul” ministru Darius Valcov, „unul dintre cei mai performanti”, ca sa reproducem citatul exact, lua spagi chiar in perioada in care a facut parte din cabinetul Ponta. „Suspectul Valcov a primit de la omul de afaceri, prin intermediari, suma de 1.700.000 lei, in doua transe (in luna septembrie 2014 si in luna februarie 2015)”, spune DNA. Adica exact in perioada in care „performa” extraordinar ca ministru al Finantelor, naucindu-l, nu alta, pe Victor Ponta.

Se aude acum vreo scuza a lui Victor Ponta la adresa DNA, care i l-a scos din campul muncii pe cel mai „performant” ministru? Se aude vreun regret fata de acuzatiile si incitarile la adresa procurorilor, care nu-i lasau guvernul sa realizeze „dezvoltare economica” cu Codul Fiscal? Este mut ca bolovanul.

Un om de bun credinta ar fi aratat acum o urma de remuscare fata de toate lucrurile spuse la adresa DNA. Pana la urma, procurorii l-au scapat pe premier de un ministru care lua spaga sub nasul lui, nu prea se potrivea asta cu promisiunea de a da Romaniei „cel mai cinstit guvern”. Insa ce iar mai ramane lui Victor Ponta daca nu s-ar mai ciorovai cu magistratii ca ii vaneaza performantii din guvern si din PSD? Sa recunoasca cinstit ca sta in fruntea unui partid de borfasi?

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: