Ponta, pirueta spectaculoasa: „Domnul Basescu a taiat de nevoie salariile si pensiile, nu de placere. Nu mai avea bani”

politica

Dupa ani de zile in care a folosit taierea salariilor din perioada crizei din 2010 drept arma electorala impotrica lui Traian Basescu si a Opozitiei de dreapta, Victor Ponta face o pirueta spectaculoasa. El recunoaste ca Traian Basescu a taiat „de nevoie” salariile si pensiile pentri ca Romania nu mai avea bani.

„Eu nu cred ca este nimeni atat de fraier in tara asta, cum crede doamna Dancila, sau poate doamna Dancila este, sa creada ca ‘uite, dom’le, PSD-ul are bani de pensii si salarii si vin aia rai de la PNL si o sa taie’. Nu crede nimeni. Toata lumea a inteles ca este jale, nu mai au astia bani de salarii si pensii. Asta cu salariile si pensiile nu mai tine la nimeni, au zis-o si la europarlamentare si si-au injumatati voturile. Omul de la tara, pensionarul, nu mai crede.

Am vazut in 2010 aceasta solutie aplicata de domnul Basescu. De nevoie, ca nu a aplicat-o de placere Basescu ca a avut el asa o pasiune sa taie pensii salarii. Nu mai avea bani”, a declarat Ponta la Europa FM.

In calitate de presedinte al PSD, Victor Ponta a folosit in trecut deseori tema „taierii salariilor” pentru a obtine capital politic.

„In urma cu exact 4 ani, pe 6 mai 2010, Traian Basescu si Emil Boc au taiat pensiile romanilor, medicilor, pompierilor, politistilor. In prima zi dupa ce Parlamentul a adoptat Guvernul USL, am dat inapoi oamenilor pensiile si salariile pe care le-a taiat Traian Basescu. Vreau sa spun inca o data ca, atat timp cat voi fi prim-ministru sau poate presedinte, in Romania nu se vor mai taia pensiile si salariile”, spunea Ponta in 2015, intr-un discurs electoral. (sursa).

Mai mult despre: ,


Comentarii: