Ponta, PLESNIT de o intreaga redactie: „RESPECTATI demnitatea pe care o detineti”

news

Jurnalistii de la ziare.com ii raspund premierului dupa ce acesta ii acuzase voalat pe Facebook ca ar fi „acoperiti” sau „fantome” si ca pun „presiune ilegitima asupra unor institutii”. „Respectati demnitatea pe care o detineti si nu mai aruncati fumigene insalubre pentru presa si pentru societate”, ii transmit jurnalistii.

„In ambele postari faceti referiri voalate si interpretabile la ‘acoperiti’ din presa – ‘Ordin de seara pe unitate’, ‘subunitatea Ziare.com’, comandantul ‘acoperit’ sub pseudonimul Ioana Ene Dogioiu. Sa stiti ca suntem la fel de revoltati ca si dvs de posibilitatea existentei unor ‘acoperiti’ in presa. Numai ca noi, presa, nu putem sa facem nimic.

Daca exista o acuzatie (voalata, de obicei, pentru ca nimeni nu a avut curajul sa acuze cu subiect si predicat, pentru a nu fi expus unui proces pierdut din start), nu ne putem apara, stiti foarte bine. Toate institutiile care ar putea ‘planta’ acoperiti – SRI, SIE etc – invoca secretul de stat, daca ceri sa iti confirme ca X NU E ACOPERIT.

Daca doriti o buna functionare a mecanismelor democratice si salubrizarea societatii romanesti, faceti o lege (dvs, cu dl Iohannis, cu majoritatea dvs parlamentara) prin care sa interziceti existenta ofiterilor acoperiti in presa. Si daca nu o faceti, respectati demnitatea pe care o detineti si nu mai aruncati fumigene insalubre pentru presa si pentru societate”, ii scriu jurnalistii ziare.com lui Ponta.

Citeste si: O zi neagra de marti. Jurnalistii liberi sunt batjocoriti iar coruptii sunt onorati

Ei l-au ironizat si pentru ca a refuzat sa acorde interviuri jurnalistei pe care premierul o cataloga drept „fantoma”.

„Exemplificare, daca nu e suficient de clar: atat in turul intai, cat si in cel de-al doilea al alegerilor prezidentiale, v-am adresat solicitarea oficiala de a acorda un interviu Ziare.com, interviu care – era specificat – urma sa fie realizat de dna Ioana Ene Dogioiu. Nu ne-ati raspuns solicitarii. Astea sunt informatii pure, date certe, afirmatii asumate cu subiect si predicat.

Opinia noastra, in redactie, a fost ca v-a fost teama sa dati piept cu ‘fantoma’. Asta e o opinie, putem sa gresim, e greu de demonstrat, dar este, in acelasi timp, un drept indiscutabil, asa cum prevede si Constitutia”, au mai scris cei de la ziare.com.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: