Ponta poate decide soarta lui Tariceanu si sa dezvaluie minciunile sefului ALDE. Cum s-a ajuns in aceasta situatie stranie?

news

Fostul premier Victor Ponta este asteptat sa se prezinte, joi, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru a fi audiat ca martor in dosarul in care presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, este judecat pentru marturie mincinoasa si favorizarea infractorului.

La termenele anterioare au fost audiati ca martori junalistul Dan Andronic, Dan Motreanu – vicepresedinte PNL, Ioana Valmar – fosta sotie a lui Tariceanu, fostul parlamentar Serban Mihailescu, Cristian Relu Aparaschivei – fost colaborator si sofer al lui Remus Truica, anunta Agerpres. Calin Popescu-Tariceanu a fost trimis in judecata de DNA pe 7 iulie 2016 pentru marturie mincinoasa si favorizarea infractorului.

Conform DNA, in cadrul actelor de cercetare privind retrocedarea nelegala a unei suprafete din padurea Snagov si a Fermei Baneasa, Tariceanu a facut, sub juramant, in 2016, declaratii necorespunzatoare adevarului cu privire la aspecte esentiale, urmarind prin aceasta impiedicarea/ ingreunarea tragerii la raspundere penala a inculpatilor. Procurorii afirma ca Tariceanu a sustinut in mod nereal ca n-a stiut despre retrocedarea catre Paul Philippe Al Romaniei a unor suprafete de teren in Baneasa (fosta ferma regala) si Snagov (trunchiul de padure Fundul Sacului), despre implicarea inculpatilor Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi si a altor persoane in procedurile de retrocedare si nici despre actele de vanzare-cumparare intocmite.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: