Ponta, portavoce a propagandei regimului comunist de la Beijing: „America, agresoare a Romaniei”

politica

Presedintele Pro Romania, Victor Ponta, a distribuit pe pagina sa de Facebook un articol scris de un propagandist notoriu al regimului de la Beijing, Dan Tomozei. Tomozei este de altfel angajat al postului Radio China International, post de propaganda prin care guvernul comunist isi exporta ideile in toata lumea.

In articolul distribuit de Ponta este atacat violent un deputat PNL, Pavel Popescu, pentru ca a cerut excluderea companiei chinze Huawei de la licitatia pentru licentele 5G.

Articolul abunda in teme dragi propagandei chineze, precum „imperialismul Statelor Unite”.

„Popescu de la PNL nu este decat un tanar needucat (nu diplomele sunt aici miza), care confunda realitatea cu slugarnicia. Iar astazi, clasa politica de la Bucuresti, cu precadere opozitia, este in competitie permanenta pentru a demonstra ca serveste interesele americane si europene mai inainte de a servi interesele propriei tari!

Evident, Popescu este lipsit de rigoarea unui politician serios, exersat in dialog si constructie, in logica simpla a cauzalitatii si efectelor. Tocmai de aceea, pentru Popescu nu este o problema sa lanseze acuzatii la adresa unei companii chineze, doar pentru ca stie ca asta face pe plac americanului. Maine, daca istoria s-ar schimba, Popescu ar improsca gratuit cu noroi in americani, doar pentru ca asta este tot ce stie sa faca!”, se afirma in articolul distribuit de Ponta.

„Luarile de pozitie promovate de presedintii Traian Basescu si Klaus Iohannis, accidentele in care reprezentanti ai Parlamentului de la Bucuresti au tratat in nota grav personala sensibilitatile Chinei privind Taiwanul, prabusirea relatiilor si schimburilor economice, transformarea reprezentarii romanesti la Beijing exclusiv la nivelul diplomatiei pe persoana fizica … sunt doar o parte dintre gafele monumentale care transforma prietenia traditionala Romania-China intr-o amintire … pentru cei care o cunosc! Nu este cazul imberbului deputat PNL Popescu, pentru care lumea incepe cu el si se termina cu o slugarnicie la inalta poarta de la Washington!”, se mai afirma in articol.

Citeste si: Angajat la Radio China International, atac violent impotriva lui Iohannis intr-o revista care publica fake-news despre coronavirus

Intr-un articol mai recent, Tomozei sustine ca SUA sunt „agresori” ai Romaniei iar China este prietena.

„Romania parcurge o perioada nu doar dezastruoasa la nivel cultural, economic si politic, ci si una in care confuzia valorilor si prieteniilor a devenit o boala rusinoasa la moda. Agresorii sunt prezentati ca buni prieteni, in timp ce putinii prieteni care ne mai intind o mana de ajutor sunt prezentati ca dusmani de moarte”, scrie Tomozei in articolul  „Romania nu cade in noua ‘capcana a istoriei’: China!”.

Victor Ponta stie bine cine este Dan Tomozei, acesta realizand numeroase interviuri pentru Radio China International cu seful Pro Romania.

Mai mult despre: ,


Comentarii: