Ponta refuza sa demisioneze: „Nu suntem intr-o DICTATURA”

news

Premierul Victor Ponta a anuntat ca refuza sa plece din functie. El sustine ca „nu pot accepta ca un procuror DNA este deasupra Parlamentului, Guvernului si a cetatenilor acestei tari!”.

„Am avut cu Presedintele Iohannis o discutie institutionala extrem de corecta si civilizata! Respect pozitia sa publica dar am fost numit in functie de Parlamentul Romaniei si doar Parlamentul poate sa ma demita!

Cred ca respectarea principiilor constitutionale este esentiala pt societatea noastra si in niciun caz nu pot accepta ca un procuror DNA este deasupra Parlamentului, Guvernului si a cetatenilor acestei tari! Asta ar insemna dictatura si cred ca la peste 25 ani dupa 1989 ar fi o mare eroare pt noi toti!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

DNA a anuntat vineri ca Victor Ponta este urmarit penal pentru fals in inscrisuri, complicitate la evaziune fiscala si spalare de  bani.

Presedintele Klaus Iohannis i-a cerut premierului sa demisioneze, declarand ca „Romania se afla intr-o situatie imposibila”.

Premierul Victor Ponta a declarat pe 2 martie 2015, intr-o emisiune la Antena 3, ca daca se va face un dosar in care se va incepe urmarirea penala fata de el, nu are cum sa ramana in functia de prim-ministru. In aceeasi emisiune, Ponta si-a exprimat speranta ca in 2015 guvernele nu se schimba cu „mijloace judiciare”.

„Daca se face un dosar in care fata de mine se incepe urmarirea penala, nu am cum sa raman in functia de prim-ministru, sa stau in fiecare dimineata sa dau explicatii cum e cu dosarul. Dar eu sper ca in 2015 nu se schimba guvernele cu mijloace judiciare. Cred acest lucru, ca nu se va intampla”, a spus Ponta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: