Ponta s-a sucit, vrea sa inchida FRONTIERELE Romaniei in fata refugiatilor. Ce spunea acum o luna

politica

Premierul Victor Ponta a declarat sambata, dupa o intalnire cu omologii sai bulgar si sarb, pe tema crizei refugiatilor, ca „daca sunt tari care isi inchid granitele sau construiesc garduri, avem dreptul sa ne aparam in timp util”. Bulgaria, Romania si Serbia sunt gata sa-si inchida frontierele daca Germania si Austria si le inchid pe ale lor pentru a stopa afluxul de refugiati, a declarat sambata premierul bulgar Boiko Borisov, relateaza Reuters si AFP.

„Ne indeplinim obligatiile, suntem solidari cu toata Europa, dar responsabilitatea nu poate fi pusa doar in sarcina unor tari”, a afirmat Victor Ponta, citat de Reuters. Ponta a precizat sambata, la Sofia, ca aceasta va fi pozitia comuna a celor 3 tari la reuniunea organizata duminica, la Bruxelles, de Comisia Europeana pe tema migratiei in regiunea Balcanilor de Vest. Romania va fi reprezentata la mini-summit-ul de duminica de presedintele Klaus Iohannis.

Bulgaria, Romania si Serbia sunt gata sa-si inchida frontierele daca Germania si Austria si le inchid pe ale lor pentru a stopa afluxul de refugiati, a declarat sambata premierul bulgar Boiko Borisov, relateaza Reuters si AFP.

„Cele trei tari suntem gata, daca Germania si Austria isi inchid frontierele, sa nu permitem ca tarile noastre sa devina zone tampon. Vom fi gata sa ne inchidem frontierele”, a spus Borisov dupa o intrevedere cu omologii sai roman, Victor Ponta, si sarb, Aleksandar Vucic.

„Nu ne vom lasa tarile sa devina zone-tampon”, a subliniat el.

„Valuri uriase de refugiati se duc la vecinii nostri din Serbia, via Grecia si Macedonia. Daca Germania, Austria si alte tari isi inchis frontierele terestre, cele trei tari ale noastre sunt pregatite sa le inchida si ele in acelasi fel”, a continuat Borisov.

Premierul Bulgar si-a exprimat ingrijorarea fata de „lipsa unui scop strategic final” in abordarea afluxului precedent de migranti din Europa si a indemnat la sustinerea acordului recent dintre UE si Ankara in vederea mentinerii a milioane de refugiati intre frontierele Turciei.

„Cat de departe va merge acest val? Unde vor munci acesti refugiati? Cum vor fi integrati? Unde vor studia copiii lor?”, a intrebat Borisov.

Borisov, Ponta si Vucici s-au intalnit la Sofia, in cadrul celei de a doua reuniuni a „Grupului de la Craiova”, pentru a relua discutiile privind cooperarea in domenii precum energia, transporturile, afacerile interne, agenda digitala/telecomunicatii si Strategia UE pentru Regiunea Dunarii.

Ponta, in urma cu o luna: Inchiderea granitelor este dovada de xenofobie

In urma cu o luna, premierul Victor Ponta avea o cu totul alta parere despre inchiderea granitelor.

„Romania nu trebuie sa cada in xenofobie. S-a trezit si domnul Basescu si altii ca trebuie sa inchidem granitele. Eu nu cred asta. (…) Nu sunt de acord cu atitudinea ‘sa inchidem granitele’. Si nu sunt de acord nici cu prostia asta ca trebuie sa ne uitam la religie sa nu fie musulmani. Acesti oameni trebuie vazuti ca oameni de buna credinta, care vor sa isi construiasca o noua viata”, a declarat Victor Ponta, intr-o emisiune la Antena 3.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: