Ponta, scandal la Digi24. S-a enervat cand i s-a adus aminte ca a fost PSD-ist: „Faceti propaganda”

politica

Presedintele Pro Romania, Victor Ponta, s-a arata foarte deranjat, joi, la Digi24, dipa ce realizatorul Marius Pancu i-a adus aminte ca a fost lider al PSD.

Ponta a fost sunat pentru a comenta declaratiile dure ale presedintelui Iohannis la adresa PSD. Ulterior, Ponta s-a enervat cand i s-a adus aminte ca a fost membru si lider al PSD. El i-a trantit telefonul lui Pancu, dupa ce l-a acuzat ca este „propagandist”.

Iata dialogul:

Marius Pancu: Ati fost in acelasi partid care a sustinut atat de multe masuri, ati fost in acelasi partid…

Victor Ponta: Eu cred ca dvs. nu m-ati sunat sa aveti o disputa politica cu mine

Marius Ponca: Nu, nu, dvs. ati initiat-o, nu puteti sa va distantati de un partid in care ati activat atat de mult timp

Victor Ponta, nervos, inainte de a inchide telefonul: Pe cei care fac presa ii respect, pe cei care fac propaganda, nu

Marius Pancu: Sigur ca astfel de jigniri nu-si au rostul

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, ca PSD a lucrat in Parlament ”mult si prost, toxic de-a dreptul”.

„Profitand de faptul ca atentia publica este concentrata, cum este si firesc, pe lupta pentru controlul epidemiei, PSD a lucrat in Parlament. A lucrat mult si prost, toxic de-a dreptul, asa cum ne-a obisnuit in ultimii ani. A continuat sa faca ce stie mai bine acest partid nociv care a scos in strada, sa nu uitam, sute de mii de romani revoltati, care a pus Romania in posturi jenante in fata partenerilor europeni. Poate ca, preocupati de ingrijorarile momentului, este usor sa uitam ce reprezinta acest partid, care a fost pe punctul de a scoate tara noastra de pe parcursul european si de a o arunca cu zeci de ani in urma”, a afirmat seful statului, la Palatul Cotroceni.

Iohannis a dat exemple de legi recente, „care ar fi daunat bugetului Romaniei si care s-au dovedit a fi neconstitutionale” si care prevedeau suspendarea platilor la credite si la utilitati. Iohannis le-a calificat drept legi „scrise prost si populist, fara criterii clare de aplicare”.

Potrivit presedintelui, PSD „a ramas acelasi partid preocupat doar sa-si salveze baronii”.

„Cel mai recent exemplu l-am avut zilele trecute in Parlament. In timp ce atentia publica era concentrata asupra altor subiecte, PSD era ocupat sa loveasca din nou in standardele de integritate aplicabile functiilor publice sau sa reglementeze privilegii. Mai exact, PSD, nou sau vechi, vrea sa le permita unor alesi locali declarati incompatibili sa candideze la primarii sau pentru alte functii”, a sustinut Klaus Iohannis, care a aratat ca aceasta masura priveste aproximativ 1.000 de alesi locali.

„O astfel de masura ar amnistia nici mai mult, nici mai putin, 1.000 de alesi locali care au incalcat legea. Unica prioritate a pesedistilor, chiar si intr-o criza umanitara, ramane doar aceasta: legi cu dedicatie pentru baronii lor”, a spus seful statului.

El a adaugat ca „nu mai este un secret pentru nimeni ca PSD a infestat cu persoane obediente pana si cele mai importante institutii ale statului roman. Oameni lipsiti de profesionalism, de caracter si de responsabilitate fac jocurile pesedistilor din functiile publice pe care vremelnic le ocupa”.

In 2018 si in 2019, a afirmat Iohannis, „pentru a proteja infractorii, pesedistii au incercat sa puna pe butuci Inalta Curte de Casatie si Justitie cu ajutorul satelitilor lor”.

„Astazi, PSD vrea sa ii apere pe infractori, pe cei care sfideaza regulile si incalca legea, cu sprijinul acelorasi sateliti. Modul conjunctural al PSD de a legifera si maniera discretionara de a se comporta ca majoritate parlamentara au condus, de fapt, la ani pierduti pentru Romania si pentru romani”, a mai declarat presedintele.

Seful statului a completat ca decizia Curtii Europene a Drepturilor Omului in favoarea fostei sefe DNA Laura Codruta Kovesi a aratat, „din nou”, „care era agenda reala a pesedistilor, pe care nu au abandonat-o nici acum”.

„Au venit la putere pentru a-i alunga din functii pe cei competenti, pentru a-si crea instrumente de presiune pe dosare, pentru a scapa de urmariri penale, pentru a-si da amnistii si gratieri. Iar prin ceea ce continua sa faca dovedesc ca nu au abandonat acest obiectiv, controlul politic pe Justitie. Daca ar putea si nu s-ar teme de reactia romanilor, ar face-o imediat, chiar si acum”, a sustinut el.

In opinia sa, „practicile de a legifera in mod haotic, cu incalcarea regulilor de dezbatere parlamentara, in mod netransparent, prin deturnarea in ultimul moment a unor initiative legislative continua si astazi, din pacate”.

„Resetarea Romaniei nu se va putea realiza cata vreme PSD-ul continua sa controleze majoritatea parlamentara. Resetarea Romaniei inseamna o constructie in jurul a ceea ce functioneaza, in jurul romanilor onesti, al profesionistilor care au performat in aceste luni de criza, al celor care au rezistat presiunilor politice si si-au facut datoria bine”, a mentionat Iohannis.

Mai mult despre: ,

Comentarii: