Ponta scoate romanii la CONTROL: „In fiecare an sa-si declare toti veniturile”

news

Premierul Victor Ponta vrea ca romanii sa isi declare in fiecare an toate veniturile, dupa cum se intampal in toate tarile occidentale si in Statele Unite.

Intrebat de Mediafax daca sustine cererea senatorului PSD Georgica Severin de introducere a impozitului progresiv pe venitul global, Ponta a raspuns: „Sustin din toata inima ca in Romania sa revenim la practica pe care o au toate tarile occidentale si Statele Unite ale Americii, si anume ca fiecare cetatean sa aiba o declaratie de venituri. A fost discutia legata de Legea impozitarii marilor averi si noi nu stim ce venituri a avut un cetatean din diverse surse – salarii, pensii, chirii – nu avem o asemenea declaratie, pentru ca a fost desfiintata in 2005.

Cred ca este bine, pentru ca in felul acesta putem sa avem mai multa responsabilitate cetateneasca, putem sa stim cine isi plateste taxe si cine nu si putem sa aflam cum este cu imbogatirile, ca daca vedem ca nu are niciun serviciu, nicio pensie, nimic, dar in anul ala si-a mai cumparat cinci masini si case, sigur ca e o chestiune de suspiciune. Deci, ideea europeana si americana ca fiecare cetatean sa isi declare o data pe an toate veniturile nu este in contradictie cu faptul ca platesti 16%. Oricum platesti 16%, dar e un lucru de transparenta fiscala”, a spus Ponta.

El a asigurat ca Guvernul va pastra cota unica de impozitare pana la alegerile din 2016.

Senatorul Georgica Severin a declarat, vineri, la Consiliul National al PSD, ca, in calitate de membri ai unui partid de stanga puternic, social-democratii trebuie sa inceapa sa vorbeasca despre introducerea unui impozit progresiv pe venitul global.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: