Ponta se confrunta cu noi CONTRE din partea lui Liviu Dragnea: „Nu este bine ce face”

politica

O noua ruptura in relatia Liviu Dragnea – Victor Ponta. Actualul sef al social-democratilor le-a interzis membrilor PSD sa colaboreze cu Victor Ponta in afara partidului. Acesta se referea la fundatia pe care fostul premier ar urma sa o infiinteze. Desi nu si-a anuntat oficial planurile in acest sens, Victor Ponta a avut in aceasta saptamana o intalnire cu fostii membri ai guvernelor PSD.

Subiectul fundatiei lui Victor Ponta a fost deschis la Turnu Magurele chiar de presedintele PSD, in absenta fostului premier, spun mai multi social-democrati.

„Domnul presedinte era normal ca, auzind ca anumiti ministri vor sa mearga intr-o fundatie a lui Ponta, de aici s-a pornit, ce rol are fundatia asta, e fundatia partidului?”, a spus Catalin Radulescu, presedintele PSD Diaspora, citat de Digi24.

„A spus ca l-a invitat pe Victor Ponta si a spus ceva de genul ca nu este bine ca isi face o fundatie”, a spus si Serban Valeca, presedinte PSD Arges.

Liviu Dragnea a explicat si de ce fostul premier nu a participat la intalnirea informala. „L-am cautat ieri pe Victor Ponta, l-am sunat de cateva ori la telefon, nu mi-a raspuns”, a spus Liviu Dragnea, presedintele PSD.

Daca Liviu Dragnea s-a intalnit cu social-democratii pe domeniul sau, Victor Ponta a organizat luni o reuniune cu fostii ministri din guvernele PSD la un restaurant din nordul Capitalei. Printre invitati nu a figurat insa Liviu Dragnea.

„Am participat la o intalnire informala cu fostul premier Victor Ponta si cu colegii din Cabinet. Sigur, au participat mai multi ministri, nu am facut politica. Au participat si domnul Constantin si domnul Oprea”, a spus Mircea Dusa, fost ministru al Apararii.

Ruptura produsa intre Victor Ponta si Liviu Dragnea a devenit tot mai evidenta dupa pierderea guvernarii. Primul s-a suparat ca nu a fost invitat la bilantul Executivului prezentat de conducerea PSD, in timp ce Liviu Dragnea i-a reprosat fostului premier modul in care a plecat de la Palatul Victoria.

„Eu, practic, am vrut sa nu se intample, nu mai eram in situatia de astazi”, a mai spus Liviu Dragnea.

Cum relatiile cu liderii PSD sunt extrem de reci, Victor Ponta a preferat sa anunte de la Targu Jiu ca vrea sa candideze pentru un nou mandat de parlamentar.

„Daca ma pun pe lista, da”, a spus Victor Ponta.

Tandemul Ponta-Dragnea a condus PSD mai bine de cinci ani. In aceasta perioada, potrivit declaratiilor celor doi, acestia au petrecut mai mult timp impreuna, decat cu sotiile lor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: