Ponta se deconspira. Fostul premier dezvaluie cum a „ajutat” la infiintarea unor PARTIDE noi

politica

Victor Ponta a declarat, miercuri, la B1, ca a vorbit cu Bogdan Diaconu, presedintele Partidului Romania Unita (PRU), caruia i-a spus ca il ajuta in aceasta constructie, dar a mentionat ca nu s-a consultat cu conducerea PSD si ca, in opinia sa, acest partid poate face 10% la parlamentare, iar el crede intr-un guvern PSD-ALDE-PRU.

Victor Ponta a facut o comparatie intre ALDE si PRU, precizand ca a ajutat la formarea partidului condus de Calin Popescu Tariceanu.

”In cazul ALDE, am zis: Calin, eu cred ca PNL nu va mai fi un partid liberal si am avut dreptate, hai sa te ajut. L-am numit presedintele Senatului, m-am certat cu pesedistii si le-am spus sa gandeasca pe termen lung, sa nu fie hapsani. Si uite ca am avut dreptate. Si la fel in 2012, cu Oprea”, a spus Victor Ponta, care a adaugat ca a ajutat, in acelasi mod, la crearea UNPR-ului.

Despre Bogdan Diaconu, Ponta a recunoscut ca l-a pus pe lista in 2012 si tot el l-a rugat sa plece din PSD, cand a luat-o prea tare, prin declaratiile pe care le facea.

Victor Ponta a afirmat ca a avut o discutie cu Diaconu, caruia i-a spus ca exista un electorat pentru acest partid, PRU, si i-a spus ca il ajuta si ii da idei.

”Eu cred ca pentru PSD si pentru Romania ar fi bine sa avem un partid national, nationalist. Cred in aceasta idee”, a precizat Victor Ponta, adaugand ca exista un ”electorat al unor oameni dezamagiti de PSD, un electorat care asteapta un mesaj mai putin conventinal”, pentru ca ”PSD are un limbaj oficial”. ”Nu vorbesc de PNL, care nu are niciun mesaj”, a completat el.

Ponta a mai afirmat ca putini din actualii parlamentari care si-au anuntat trecerea la PRU i-au cerut opinia. Intrebat daca nu va deranja conducerea PSD faptul ca a dat sfaturi celor de la PRU, Ponta a replicat: ”Daca nu vrea nimeni sa o foloseasca ( expertiza, n.r.) sa o foloseaca ei”.

Potrivit lui Victor Ponta, PRU poate sa faca 10% la alegerie parlamentare, si a mentionat ca, in opinia sa, noua formatiune nu este concurent al PSD la alegeri. De asemenea, Ponta a spus ca el, personal, crede intr-un guvern PSD-ALDE-PRU.

”Nu cred ca se va alia cu PNL, sa faca guvern cu PSD. Si atunci cu cine sa faca alianta? De aia am susinut mereu ALDE, pentru ca am fost convins ca nu il voi vedea niciodata pe Tariceanu si Constantin batand palma cu PNL. E simplu, e matematic”, a spus el.

In plus, Ponta a precizat ca nu e tentat sa preia conducerea Partidului Romania Unita.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: