Ponta se descotoroseste de inculpatul Tariceanu. Pro Romania anunta „intreruperea” fuziunii cu ALDE

politica

Biroul Executiv al Pro Romania a anuntat marti ca a decis convocarea Congresului National Extraordinar pe 26 februarie pentru intreruperea demersurilor de fuziune cu ALDE. Pro Romania a luat aceasta decizie a doua zi dupa ce Tariceanu a fost inculpat pentru luare de mita.

Biroul Executiv al Pro Romania s-a reunit pentru a discuta raportul Grupului de lucru cu privire la fuziunea cu ALDE.

Conform concluziilor prezentate in urma discutiilor cu reprezentantii ALDE, Biroul Executiv al Pro Romania a decis convocarea congresului.

„Acceptand si respectand diferentele doctrinare si de viziune, Pro Romania si ALDE se vor concentra sa reprezinte cat mai fidel interesul electoratului propriu. Cele doua partide isi vor continua eforturile si lupta pentru apararea celor loviti deopotriva de criza si de actuala guvernare. Congresul National Extraordinar al Pro Romania va avea loc pe data de 26 februarie, incepand cu ora 15,00, si se va desfasura online, pentru respectarea masurilor de siguranta in contextul pandemiei. Ordinea de zi si alte informatii relevante vor fi comunicate ulterior”, se precizeaza intr-un comunicat de presa al Pro Romania.

Fostul presedinte al Senatului Calin Popescu Tariceanu a fost pus luni sub inculpare de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in dosarul in care este acuzat de luare de mita in valoare de 800.000 de dolari.

Procedural, procurorii anticoruptie au ajuns in etapa in care fostul prim-ministru urmeaza sa fie trimis in judecata.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis luni, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de Calin Constantin Anton Popescu-Tariceanu, la data faptei prim ministru al Guvernului Romaniei, pentru luare de mita.

Anchetatorii noteaza in ordonanta ca, in cauza, exista date si probe din care rezulta ca Popescu-Tariceanu ar fi pretins si ar fi primit, in mod indirect, in perioada 2007-2008, de la reprezentantii unei companii austriece, foloase materiale in valoare de 800.000 USD, constand in plata unor servicii de consultanta, in schimbul exercitarii atributiilor sale in asa fel incat sa fie adoptate o serie de hotarari favorabile companiei.

Pe 13 ianuarie, Ministrul Justitiei, Stelian Ion, a transmis procurorului general Gabriela Scutea cererea de urmarire penala incuviintata de presedintele Klaus Iohannis privind inceperea urmaririi penale a lui Calin Popescu-Tariceanu.

Comentarii: