Ponta se plange ca plateste pretul pentru „indrazneala” de a-l suspenda pe Basescu

politica

Premierul Victor Ponta se plange pe Facebook ca acum plateste pretu pentru „indrazneala” de a-l fi suspendat pe Traian Basescu in 2012.

„Pentru mine ziua de 29 iulie va ramane intotdeauna un moment extraordinar, comparabil doar cu ziua de 22 decembrie 1989. In 2012 a fost ziua in care 7,4 milioane de cetateni au votat la Referendum ca sa isi ia tara inapoi de la un personaj politic sinistru – Basescu, un Regim brutal si detestat la fel ca cel comunist si un Sistem de Propaganda la fel de feroce si puternic atunci ca si acum!

Crin Antonescu si cu mine am fost atunci liderii acelui fenomen exceptional – avem meritul de a-l fi reprezentat si vina de a nu fi dus la capat vointa oamenilor!”, a scris Ponta.

Premierul nu a scapat ocazia de a se victimiza.

„Sigur ca pana azi au supravietuit si au castigat multi dintre cei infranti atunci de vointa populara (ceea ce fac acum Blaga, Predoiu, MRU, Macovei etc. este doar o confirmare pentru cei care inca mai aveau iluzii). Si era de asteptat ca eu si Crin (plus Liviu Dragnea, Radu Stroe si multi alti initiatori) sa platim pretul pentru ‘indrazneala’ de atunci.

Dar vreau sa-mi exprim convingerea absoluta ca am avut atunci dreptate si sa arat recunostinta mea pentru cei 7,4 milioane de romani care au crezut cu sinceritate ca democratia si dreptatea pot fi nu doar vorbe goale, ci principii de functionare pentru o societate normala. Nu a fost posibil atunci, nu e posibil acum, dar cred ca in viitor va fi!”, a incheiat Victor Ponta.

La 29 iulie 2012 a avut loc referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, acesta nefiind validat in conditiile in care nu au fost indeplinite conditiile privind prezenta la urne a jumatate plus unu din numarul total al alegatorilor inscrisi pe listele electorale.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: