Ponta si MOSCHEEA: Premierul se foloseste de Basescu si Iohannis pentru a se spala pe maini

news

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, referitor la proiectul moscheii care ar urma sa fie construita in Bucuresti, ca este vorba de punerea in aplicare a unei intelegeri intre statul roman si statul turc, intelegere discutata inclusiv de fostul presedinte Traian Basescu.

Ponta a fost intrebat, la Antena 3, despre discutiile din spatiul public legate de proiectul privind construirea unei moschei la Bucuresti.

„Fostul presedinte al Romaniei, domnul Traian Basescu, a negociat un lucru bun pentru Romania (…), si anume statul turc da un teren pe care l-au si identificat pentru o biserica romaneasca sau un loc pentru pelerinii romani, iar statul roman da un loc in care sa se construiasca (o moschee – n.r.), dar nu da Turciei, ci da comunitatii musulmane din Romania (…). Deci, un acord intre doua state, doua state care au un parteneriat strategic. (…). Eu nu am facut decat sa pun in aplicare o intelegere intre statul roman si statul turc, intelegere discutata de fostul presedinte Traian Basescu, rediscutata de actualul presedinte si care mi se pare o intelegere buna pentru Romania”, a spus Ponta, citat de Mediafax.

„Cred ca domnul Basescu, in stilul bine cunoscut, nu avea nicio problema nici cu moscheea, nici cu Turcia, nici cu nimic, dar fiind un pic ignorat de lume, ati vazut ca el in fiecare zi mai cearta pe cineva (…) ca sa vorbiti despre el, insa intr-un mod iresponsabil (…) si anume lovind in chestiuni pe care chiar el le-a facut si, culmea, le-a facut bine pentru Romania”, a sustinut Ponta, referitor la declaratiile lui Traian Basescu pe acest subiect.

Intrebat despre evolutia acestei intelegeri, Ponta a spus: „Acuma, nu stiu cum evolueaza, pentru ca in urma scandalului s-ar putea sa cada (…) Statul roman nu da niciun leu, ofera un teren acolo unde a oferit si pentru alte organizatii (…). Se da un teren, in Bucuresti, fara niciun fel de bani, iar statul turc, la Istanbul, pune la dispozitia statului roman, pentru Patriarhia romana, un teren, iar acolo urmeaza sa construim biserica, loc pentru pelerini, un lucru care, din punctul meu de vedere, este extrem de civilizat si de european”, a mai spus Ponta.

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, luni, ca de 14 ani sunt discutii Romania – Turcia privind constructia unei moschei la Bucuresti simultan cu ridicarea unei biserici ortodoxe la Istanbul care sa poarte numele „Constantin Brancovanu”, dar singurul care „a cedat” a fost premierul Ponta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: