Ponta si Tariceanu anunta formarea USL 2. Au fuzionat: „Trebuie sa-i oprim, ne indreptam spre prapastie”

politica

Victor Ponta si Calin Popescu Tariceanu au anuntat, joi, fuziunea celor doua formatiuni. Noul partid se va numi Pro Romania Social-Liberal. Ponta a facut dese referiri la formarea USL in 2010.

Cele doua formatiuni vor avea candidati comuni, 60% de pe locurile eligibiel vir fi ocupate de reprezentantii Pro Romania iar 40% de catre cei de la ALDE.

Principalele declaratii

Victor Ponta:

Ne indreptam spte prapastie, cineva trebuie sa faca ceva sa-i oprim, asa cum am facut in 2009-2010. Trebuie sa lasam deoparte orice fel de ezitari si sa luam decizii, la fel ca in 2010, sa ne unim fortele si sa oprim actuala guvernare.

Ce se intampla seamana mult prea mult cu anul 2009-2010: alegeri, taieri, distrugerea firmelor. In 2012 am reusit sa ctoate Romania din criza si sapte ani oamenii au dus-o bine. Acum suntem iar in criza, construim o alternativa care sa se opuna masurilor gresite ale Guvernului PNL.

PSD nu a vrut si nu vrea sa fie un partener in opozitie fata de presedintelui Iohannis si Guvernului PNL. Au facut blat politic, accepta sa fie un sac de box pe care il lovesc Iohannis si penelistii.

Liderii PSD vor sa piarda, cum au pierdut si la Bucuresti, sa faca non-combat. Noi nu suntem de acord cu acest lucru, noi ne vom lupta cu Iohannis, cu PNL si USR. Avem curaj, ceea ce le lipseste liderilor PSD.

Avem experienta scoaterii Romaniei din criza, in 2012

Vom avea candidati comuni la alegerile parlamentare pe listele partidului Pro Romania Social-Liberal

Tariceanu:

Ne dorim sa ne asumam rolul de adevarata forta de opozitie.

PSD i-a oferit lui Iohannis pe tava realegerea prin desemnarea doamnei Dancila

Avem o experienta pe care o pun in fata. Si eu si Victor am fost premieri intr-o periaoda in care Romania a cunoscut bunastrae si au fost respecatte drepturile si libertatile cetatenilor

Vom intra intr-o recesiune grava, dupa alegeri ne vom trezi cu FMI la Bucuresti. Guvernul va lua aceleasi masuri pe care le-au luat Basescu si Boc

Comentarii: