Ponta si Tariceanu apar in stenogramele dintr-un dosar de CORUPTIE din Prahova

news

Numele premierului Victor Ponta si ale fostului lider PNL Crin Antonescu apar intr-un dosar de coruptie din Prahova in care este implicat Adrian Semcu. Acesta este acum retinut preventiv. 

In interceptari, redate de hotnews.ro, Semcu relateaza o convorbire din 2011 cu Crin Antonescu, care ar fi invocat o discutie cu Victor Ponta despre contractul pe care firma cumnatului sau trebuia sa il castige in Prahova. Numele lui Tariceanu este invocat direct de procurori, care scriu despre un alt personaj implicat in dosar, retinut si el, ca „este trimisul special al lui Calin Popescu Tariceanu”.

Adrian Semcu a fost retinut miercuri de procurorii DNA Ploiesti pentru trafic de influenta. Procurorii anticoruptie l-au retinut de asemenea, in acelasi dosar, si pe presedintele companiei Romair Consulting, Gheorghe Boeru, pentru dare de mita, cumparare de influenta si evaziune fiscala.

Semcu si Boeru au fost adusi miercuri dimineata cu mandat la sediul DNA Ploiesti, fiind audiati de procurori in dosarul in care este inculpat cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu.

Procurorii sustin ca in perioada august 2010 – aprilie 2011, in schimbul unei sume de bani, Semcu, folosindu-se si de influenta pe care o avea la reprezentanti ai conducerii SC HIDRO PRAHOVA SA Ploiesti si in intelegere cu inculpatul Boeru Gheorghe, reprezentantul SC ROMAIR CONSULTING SRL Bucuresti, l-a ajutat pe acesta din urma ca asocierea din care facea parte sa castige la licitatie un contract de achizitie publica, finantat in majoritate din fonduri europene.

Contractul, in valoare de 25.085.000 lei, intitulat „Asistenta tehnica pentru managementul proiectului, proiectare, supervizare lucrari” face parte din proiectul european „Reabilitarea si modernizarea sistemelor de apa si canalizare in judetul Prahova” (avand ca autoritate contractanta SC HIDRO PRAHOVA SA Ploiesti).

DNA sustine ca, pentru sprijinul acordat la obtinerea contractului, in luna ianuarie 2012, Semcu Adrian Emanuil a primit de la Boeru Gheorghe suma de 100.000 euro (din totalul sumei promise de 200.000 euro).

Discutia in care apar numele lui Victor Ponta si Crin Antonescu:

In ziua de 21.01.2011, la ora 11:38:25, SEMCU ADRIAN-EMANUIL, este contactat de BOZIANU NICOLETA CATALINA, cu care poarta urmatoarea discutie:

BOZIANU NICOLETA CATALINA: Am vorbit cu asta.
SEMCU ADRIAN-EMANUIL: Da?
BOZIANU NICOLETA CATALINA: Pai a zis macar sa o rezolve asa…, jumate, adica sa-i dea ree.
SEMCU ADRIAN-EMANUIL: Aha.
BOZIANU NICOLETA CATALINA: Si diseara, cand termina acela, ca se duce nu stiu unde, se mai intalnesc o data, pe seara.
SEMCU ADRIAN-EMANUIL: Dar nu au dat inca verdictul aia?
BOZIANU NICOLETA CATALINA: Nu, nu.
SEMCU ADRIAN-EMANUIL: Dar cat crezi ca mai dureaza? Sau el ce zice?
BOZIANU NICOLETA CATALINA: Ma, el zice ca deseara ar avea un raspuns mai clar. La 7, nu stiu cand are intalnirea, a zis ca, cum termina acolo, ma suna iar si daca e ceva mai mult de vorbit, maine ori ma duc pana la jumatea drumului ori vine el, ori nu stiu… ceva de genul asta.
SEMCU ADRIAN-EMANUIL: Ihi.
BOZIANU NICOLETA CATALINA: Cam asa am discutat cu el.
SEMCU ADRIAN-EMANUIL: Am vorbit cu tovarasul CRIN.
BOZIANU NICOLETA CATALINA: Da?
SEMCU ADRIAN-EMANUIL: L-am sunat, nu mi-a raspuns si in 2 minute ma suna inapoi. Lejer, foarte asa… Stie de toate dedesubturile lui GHITA, dar el a vorbit cu PONTA. Si i-a zis Bai, e problema voastra, la Prahova nu cedez , unul e al nostru. Nu conteaza care.( n.n. ulterior a fost incheiat contractul cu asocierea formata din SC GROSSMAN ENGINEERING SRL, administrata de cumnatul premierului Ponta Victor Viorel, Hertanu Iulian Cristian, si SC EURO CONSTRUCT TRADING 98 SRL) Si el… tot el zice…: Bai ADI, sa fiu sincer si drept, eu cred ca ar fi mai important judetul, ca la Ploiesti e CATALINA, e organizatia, avem fieful totusi de nivel… nu-mi fac probleme. Dar in judet… Exact gandirea mea. Stii?
BOZIANU NICOLETA CATALINA: Da.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,


Comentarii: