Categories: politica

Ponta, suspect intr-un nou dosar al DNA. Vezi ce SPAGA uriasa a luat de la Ghita pentru a-l plati pe Tony Blair

Victor Ponta este suspect intr-un nou dosar instrumentat de DNA Ploiesti, alaturi de deputatul Sebastian Ghita. Fostul premier este deja audiat de procurorii anticoruptie.

UPDATE Victor Ponta a parasit sediul DNA in jurul orei 12,30, sustinand ca i s-a interzis sa faca declaratii pe marginea acestui dosar.

„Nu am voie sa fac declaratii (…) Nu am voie sa fac declaratii publice prin decizia dl procuror”, a spus el, precizand insa ca isi sustine nevinovatia.

Ponta este acuzat ca in 2012 ar fi primit de la Sebastian Ghita, printr-un intermediar, suma de 200.000 de euro pentru a-l nominaliza drept candidat PSD la alegerile parlamentare, scrie Observatorul de Prahova. Ulterior, Ghita a devenit deputat PSD in Colegiul 4 Prahova (zona Paulesti-Slanic).

Surse judiciare sustin ca banii primiti de la deputatul Ghita ar fi fost folositi de Ponta pentru a plati vizita vizita fostului premier britanic Tony Blair in Romania ca exercitiu de imagine pentru alegerile prezidentiale din 2014, pierdute in fata lui Klaus Iohannis.

In timpul vizitei, Blair s-ar fi intalnit cu mai multi oameni de afaceri romani, in prezenta premierului de atunci, Victor Ponta.

”Am fost citat la DNA Ploiesti, dar acum sunt la Inalta Curte. Este vorba despre intalnirea din 2011 dintre ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Tony Blair, Mihai Razvan Ungureanu si despre acordarea titlului de doctor Honoris Causa lui Blair. DNA Ploiesti vrea sa investigheze acordarea acestui titlu de doctor. E vehiculat si numele lui Blair. Vom vedea exact despre ce e vorba”, a declarat, moercuri, Sebastian Ghita.

El a precizat ca este obligat sa se prezinte apoi la sediul DNA Ploiesti, acolo udne Victor Ponta a ajuns in jurul orei 11:00.

Ghita a adaugat ca nu i-a fost comunicata calitatea sub care a fost citat, dar ca „dupa cum i-am vazut pe dansii acolo la unitatea de elita ca fac dosare, sper sa nu ajungem sa ne intrebe de intalnirea din Africa de Sud dintre Ponta, Blair si Obama.”

Eu nu cred ca este vorba despre nicio coruptie. Cred ca suntem foarte restrictivi in ceea ce priveste modul in care vedem activitatile noastre si daca orice lucru din viata in interpretam precum coruptie, atunci vom avea dosare. Maine, poimaine, orice vanzare de casa si de masina, cu un mic denunt aranjat poate deveni o coruptie care ucide”, a mai spus el.

In martie 2012, fostul premier britanic Tony Blair a participat la o conferinta organizata de PSD.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Auzit-ati de-un Vilcean care musca din dusman?

Pentru ca se plictisesc teribil prin Parlament, tot scotand bilute din nas sau accesand de…

3 ore ago

Cum arata Vovciank, un alt oras pe care Rusia vrea sa-l „elibereze”. Peste 14.000 de oameni au fost stramutati din casele lor

Imagini teribile cu cartierele din orasul Vovciank, atacat puternic de Rusia. Numeroase blocuri de locuinte…

41 de minute ago

Turbulente grave pe un zbor Londra-Singapore: un mort si 30 de raniti. Victimele nu purtau centura de singuranta

O persoana a murit si alte peste 30 au fost ranite intr-un zbor Singapore Airlines…

2 ore ago

Judecatoarea lui Pascu se transfera de la Mangalia la Constanta. CSM i-a aprobat solicitarea

Judecatoarea Ioana Ancuta Popoviciu, cea care gestiona dosarul accidentului de la 2 Mai, de care…

2 ore ago

In ce consta „sanctiunea maxima” pentru deputatul Vilceanu, dupa ce l-a batut pe deputatul Roman: Salariu mai mic cu 50% si reducerea timpului de vorbire in Parlament

Comisia juridica din Camera Deputatilor a aprobat, marti, la solicitarea Biroului Permanent, o sanctiune maxima…

2 ore ago