Ponta TV. Guvernul finanteaza televiziunile cu 15 milioane de euro in an electoral

news

Guvernul a adoptat miercuri o ordonanta de urgenta care prevede acordarea unui ajutor de 15 milioane de euro pentru posturile TV „care produc si difuzeaza emisiuni cu specific de informare, educare si cultural de interes public”. Banii vor fi acordati in 2016, acesta fiinf an electoral.

„Guvernul a aprobat, printr-o Ordonanta de Urgenta, unele masuri pentru sustinerea operatorilor economici din domeniul audiovizual care produc si difuzeaza emisiuni cu specific de informare, educare si cultural de interes public. In acest scop, Guvernul a decis ca operatorii economici din domeniul audiovizual pot beneficia de finantare in baza unei scheme de ajutor de stat al carui buget va fi in suma de 67,5 milioane de lei, respectiv echivalentul a 15 milioane de euro, cu posibilitatea suplimentarii acestuia.

Perioada de valabilitate a schemei de ajutor de stat este 1 iulie 2015-31 decembrie 2016, insa va putea fi prelungita. Schema de ajutor de stat se va elabora in conformitate cu legislatia europeana in materie de ajutor de stat si va fi aprobata prin Hotarare de Guvern, act normativ care va stabili criteriile de eligibilitate a beneficiarilor, numarul estimativ al acestora, categoriile de cheltuieli eligibile, precum si procedura de acordare si monitorizare”, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Foto: Reporter Virtual

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: