Ponta, umilit pe propria pagina de FB dupa ce a fost prins mintind chiar si de Craciun: „Nu guvernul Ciolos a dat unda verde, ci guvernul Ponta”

politica

Victor Ponta a distribuit pe pagina sa de Facebook o stire falsa de pe stiripesurse.ro in care se sustinea ca Guvernul Ciolos a dat unda verde unei exploatari aurifere in muntii Apuseni. „Wow – ce si-au mai batut joc de oameni!”, a comentat Ponta. Adevarul este insa cu totul altul.

„In timp ce au dat un Moratoriu cu privire la Rosia Montana, Guvernul Ciolos a aprobat insa o mare investitiei in domeniul exploatarii aurului in Romania”, se afirma in stirea distribuita de Ponta. Fostul premier a comentat apoi satisfacut:  „Hai – ne vedem la Universitate sa protestam : ‘Jos Ponta’. Gurane, Mandruta, Nicusor – lasati sarmalele si la lupta ‘principialilor’!!! Wow – ce si-au mai batut joc de oameni!”, a scris Ponta.

Fostul premier a avut insa surpriza sa ii raspunda purtatorul de cuvant al premierului Dacian Ciolos, Liviu Iolu. Acesta ii transmite premierului ca „distribuie informatii mincinoase in preajma Craciunului” si ii arata care este de fapt adevarul.

„Faceti o confuzie voita si distibuiti informatii mincinoase in preajma Craciunului. In stire sunt oricum mai multe confuzii: nu e vorba de aur ci de cupru, nu e vorba de explorare si nici de exploatare ci de un permis de prospectiune si in final nu e vorba de faptul ca guvernul Ciolos a dat unda verde la explorare ci Guvernul Ponta. Daca nu va amintiti recititi aici: https://www.namr.ro/…/2015/06/Comunicat-de-presa-Rovina.pdf

ANRM nu a dat anul acesta o licenta de exploatare, nici macar una de explorare. Licenta de explorare se aproba doar prin Hotarare de Guvern si nu s-a intamplat in 2016. Exista doar un permis de prospectiune pentru acea firma in zona adiacenta perimetrului Rovina. Perimetru pentru care aceasta firma a primit in 2015 – cand erati prim-ministru – o licenta de exploatare pe 20 de ani. Aceasta licenta nu a fost aprobata de Guvernul Ciolos anul acesta”, a spus Liviu Iolu.

screen-shot-2016-12-24-at-20-12-46

Postarea lui Iolu a strans peste 1.300 de like-uri doar intr-o ora, jumatate din numarul de like-uri pe care il are mesajul mincinos al lui Victor Ponta.

La aceeasi postare a raspuns ironic si Lucian Mandruta: „Domnu’ Ponta, inteleg ca ma chemati la protest. Vin, cu o singura conditie: sa-l chemati si pe dl. Ghita. Poate are niste fisicuri de bani, sa le dam foc si sa ne incalzim”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: