Ponta vrea o moschee uriasa la Bucuresti il ataca pe Basescu din Turcia: „Este iresponsabil”

news

Victor Ponta il ataca din Turcia pe Traian Basescu, pe care il catalogheaza „iresponsabil”, pentru ca se impotriveste construirii celei mai mari moschei din Europa la Bucuresti.

„Multumesc Muftiului Muurat Iusuf (cetatean al Romaniei, seful Cultului Musulman din Romania) pentru precizarile de bun-simt! Regret si imi pare rau ca exista inca in tara noastra iresponsabili care se joaca cu lucruri atat de sensibile si importante cum sunt pacea, respectul si solidaritatea interconfesionala!”, a scris Ponta pe Facebook.

Seful Cultului Musulman din Romania, Muurat Iusuf, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, la Constanta, ca este consternat de afirmatiile fostului presedinte Traian Basescu, potrivit caruia construirea la Bucuresti a celei mai mari moschei din Europa si a unei universitati musulmane reprezinta un risc pentru securitatea nationala.

„Opinia publica se doreste a fi divizata de un conflict politic cu tendinte confesionale. S-a spus (Traian Basescu — n.r.) ca dupa construirea moscheii centrale din Bucuresti vor sosi si studia in Romania 6.000 de studenti musulmani si tara noastra va devin centru al islamului din Balcani. Eu garantez ca niciodata in tara noastra nu se va infiinta o universitate teologica musulmana si, mai mult, nu exista 6.000 de studenti teologi musulmani in Bulgaria, Bosnia si Macedonia, la un loc! (…) Fostul presedinte Basescu sa nu implice Cultul Musulman intr-un conflict politic cu pretext religios!”, a subliniat muftiul Muurat Iusuf.

Ideea construirii la Bucuresti a celei mai mari moschei din Europa si a unei universitati musulmane pentru 6.000 de studenti reprezinta un risc pentru securitatea nationala, a afirmat duminica fostul presedinte Traian Basescu.

„Avem un premier care sta pitit pe la Istanbul. (…) Dar a luat decizia cu moscheea, ceea ce ne face sa ne gandim ca a fost operat la cap, nu la picior. E o poveste care daca n-ar fi tragica ar fi comica. In momentul in care islamismul se extinde catre Balcani (…), prim-ministrul nostru (…) hotaraste sa aprobe constructia celei mai mari moschei din Europa, pe langa care sa functioneze o universitate pentru 6.000 de studenti. Nu exista risc mai mare de securitate nationala decat sa aduci studenti musulmani in Romania si de aici sa-i si exporti prin Europa (…) Cred ca astfel de decizii sunt cel putin nesabuite, daca nu antinationale”, a spus Basescu in discursul tinut la sedinta reprezentantilor organizatiilor judetene ale PMP din regiunea Sud Muntenia, desfasurata in localitatea argeseana Budeasa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: