Popoviciu a facut atat de multi bani incat si-a permis sa-si angajeze ca avocat unul dintre cei mai influenti oameni din SUA: „Sentinta si condamnarea nu sunt sustinute nici de fapte, nici de legi”

news

Fostul director FBI, Louis Freeh, actualmente avocat al lui Gabriel Popoviciu, a transmis, printr-un comunicat de presa, ca e „profund dezamagit” de decizia instantei supreme de a-l condamna pe acesta la 7 ani de inchisoare, precizand ca hotararea nu este sustinuta nici de lege, nici de fapte.

„Sunt profund dezamagit de decizia recenta a Inaltei Curti de Casatie si Justitie din Romania de a-l condamna pe omul de afaceri Gabriel Popoviciu la sapte ani de inchisoare. Sentinta si condamnarea nu sunt sustinute nici de fapte, nici de legi „, se arata intr-un comunicat de presa al fostului director FBI, Louis Freeh, publicat de Business Insider, citat de Mediafax.

Potrivit fostului director FBI, in iulie 2016 a primit sarcina de a face o evaluare independenta a condamnarii lui Gabriel Popoviciu de catre Curtea de Apel din Romania.

„Am efectuat evaluarea cu asistenta unei echipe de experimentati fosti procurori federali si fosti agenti speciali ai FBI, unul dintre ei fiind vorbitor fluent de limba romana”, potrivit sursei citate.

Astfel, echipa lui Louis Freeh a examinat dovezile prezentate la proces impotriva omului de afaceri, inclusiv probele prezente in documente si inregistrarile conversatiilor sale, iar analiza a depistat numeroase deficiente factuale si juridice.

„Spre exemplu, principalul martor al procurorilor, care incercase repetat, dar fara succes sa il faca pe domnul Popoviciu sa se incrimineze singur recurgand la inregistrari secrete a recunoscut in instanta ca nu fusese mituit de domnul Popoviciu – in contextul in care presupusa mita consta in doua sticle de lichior si in materiale promotionale (un stilou, o agenda si calendare). Fostul ministru al Educatiei si alti martori au declarat in instanta ca terenul din Baneasa nu a fost niciodata proprietatea publica, astfel ca acuzatia de abuz in functie nu se poate sustine”, se mai arata in comunicatul de presa.

Potrivit lui Freeh, raportul a evidentiat alte multe alte deficiente factuale si juridice, incompatibile cu principiile findamentale de drept. Fostul director FBI sustine ca este increzator ca autoritatile vor revizui cazul lui Gabriel Popoviciu si vor decide ca „justitia si statul de drept impun un alt rezultat”.

Louis J. Freeh a detinut functia de director al Biroul Federal de Investigatii (FBI), iar acum conduce firma de avocatura Freeh Group International Solutions.

Omul de afaceri Puiu Popoviciu, condamnat la sapte ani de inchisoare, a fost dat in urmarire internationala pe 3 august, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX. Exista informatii potrivit carora omul de afaceri nu se mai afla in Romania din luna iunie, cea mai recenta adresa a sa fiind la Monaco.

Gabriel Popoviciu a fost condamnat definitiv la sapte ani de inchisoare cu executare, pentru tranzactionarea la un pret subevaluat a unui teren de 224 de hectare de la Universitatea de Stiinte Agronomice Bucuresti (USAMV).

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: