Popoviciu a fost mult mai destept decat Voiculescu. De ce milionarul nu va ajunge dupa gratii: „Inca un securist parazit va scapa nepedepsit”

news

Ciprian Ciucu, vicepresedinte PNL, relateaza o conversatie avuta cu o fosta judecatoare, care i-a explicat de ce Puiu Popoviciu, condamnat la 7 ani de inchisoare cu executare, nu va ajunge sa isi execute pedeapsa in Romania. 

„Cateva cuvinte despre acest Popoviciu… (in urma pariciparii in cadrul emisiunii ‘Dosar de politician’ a lui S. Manastire si care n-au facut inca valva, aflate prin pauze, de la o fosta judecatoare aflata in platou)

Popoviciu asta, la fel ca toti securisitii care s-au imbogatit de pe urma afacerilor cu statul (vezi Voiculescu etc.) ne rade in nas la 30 de ani de la revolutie. Multimilardar, ginerele lui Ion Dinca (prim-vice-premier in ultimul guvern comunist) Popoviciu, a primit condamnare intr-un dosar care seamana frapant cu dosarul in care a fost condamnat securistul Dan Voiculescu: afaceri cu proprietati ale unei universitati, cu un prejudiciu de 40 mil euro!!!

Dar Popoviciu e mai ‘destept’ decat Voiculescu. Adica mai hot, in sensul romanesc al cuvantului. Popoviciu are avocati care se uita la dreptul international si european, nu se incurca doar cu legislatia nationala. De aceea si-a PREGATIT DIN TIMP plecarea in Anglia. De aceea s-a dus si s-a predat furmusel, stiind ca nu se va intoarce niciodata in tara ci va trai bine-merci in capitala UK. Bani are, un oras ca Londra e preferabil unei puscarii din Ro.

Si acum argumentatia, de ce l-am pierdut si Popoviciu, dupa Ghita:

– Decizia de a fi adus in Romania va apartine unui judecator englez daca Popoviciu poate proba ca are legaturi stabile cu statul englez. Si poate: are proprietati, afaceri, plateste taxe consistente in UK, are un copil nascut acolo deci cetatean britanic;

– Exista jurisrpudenta (studiata de avocatii lui Popoviciu) cum ca daca un stat nu poate oferi conditii de detentie “umane”, pedeapsa poate fi executata in statul in care s-a predat;

– Judecatorul va cere M. Justitiei din Romania sa demonstreze ca statul roman poate oferi conditii de detentie umane (vezi subiectul cu aglomerarea din inchisori, pe care PSD nu a rezolvat-o si nu o va rezolva, le convine). M. Justitiei isi poate da sau nu intersesul ca sa demonstreze ca poate oferi conditii umane de detentie. Eu pariez ca nu-si va da interesul. Deci treaba lui Toader nu se termina cu o singura cerere de extradare;

– Popoviciu (din banii vostri si ai mei) si-a angajat ca avocat (casa de avocatura) a lui Louis Freeh, fostul director FBI. Joaca pe cai mari. Popoviciu este si cetatean american. Ei bine, avocatii astia au fost deja in RO ca sa „documenteze” conditiile din inchisori. Cine credeti ca va pleda mai bine in fata judecatorului englez: fostul FBI sau Gargamel de la Justitie?

– Popoviciu are deja la mana o bratara ca sa nu paraseasca Lodra. Cat timp poatra bratara (si procedurile vor dura!), se considera ca deja executa din pedapesa si aceste luni sau acesti ani i se vor scadea din pedeapsa.

Pronosticul meu este ca inca un securist parazit va scapa nepedepsit. Isi va executa pedeapsa in Londra, cu bratara pe mana, prin cluburi de golf si restaurante scumpe.

Prejudiciul nu va fi recuperat, miliardarul (din banii nostri) si-a lichidat deja cam tot ce avea prin Romania.

Trebuie sa ne intarim statul, altfel… n-are rost”, a relatat Ciucu pe Facebook.

Condamnat la 7 ani de inchisoare si dat in urmarire internationala, omul de afaceri Puiu Popoviciu s-a predat luni, la Londra.

El a mers insotit de avocat, la sediul politie si a fost lasat sa plece acasa, dupa ce a platit o cautiune de 200.000 de lire sterline.

In urma cu 12 zile, autoritatile au anuntat ca incep cautarea sa, pentru ca se sustrage executarii pedepsei pentru complicitate la abuz in serviciu si dare de mita. Popoviciu s-a declarat permanent nevinovat in dosarul in care a fost acuzat ca a preluat un teren destinat cercetarilor pomicole si l-a transformat abuziv intr-o zona comerciala si rezidentiala. Prejudiciul s-ar ridica la 130 de milioane de euro.

Dat in urmarire internationala, Puiu Popoviciu s-a prezentat, insotit de un avocat, la Politia Metropolitana Londoneza. Omul de afaceri a declarat ca este cautat de autoritatile romane, pentru ca a fost condamnat la 7 ani de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu si dare de mita.

Judecatorul a emis deja un mandat pentru 30 de zile de supraveghere electronica pe numele lui Puiu Popoviciu. Omul de afaceri a platit 200.000 de lire sterline cautiune si este obligat sa se prezinte la sectia de politie de trei ori pe saptamana.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: