externe

Popularitatea lui Scholz s-a prabusit deja. 65% dintre germani sunt nemultumiti de activitatea coalitiei guvernamentale conduse de Scholz

Circa 62% dintre cetatenii Germaniei sunt nemultumiti de guvernul cancelarului Olaf Scholz, potrivit unui sondaj realizat de institutul INSA pentru ziarul Bild am Sonntag, transmite duminica dpa, citata de Agerpres.

Doar 25% dintre respondenti au declarat ca sunt multumiti de Scholz, potrivit sondajului citat, dat publicitatii duminica.

Evaluarea coalitiei aflate la guvernare – formata din Partidul Social-Democrat (SPD) al lui Scholz, Liber Democrati (FDP, pro-business) si Verzi – a fost la fel de negativa: 65% dintre germani s-au declarat nemultumiti de activitatea guvernului federal si doar 27% s-au declarat satisfacuti.

Sondajul a vizat obtinerea unei aprecieri generale a activitatii coalitiei, nu o evaluare asupra unor teme specifice.

Potrivit Bild am Sonntag, intr-un sondaj echivalent care a fost realizat la inceputul lunii martie, 46% dintre cei chestionati s-au declarat multumiti de activitatea lui Scholz, in timp ce 39% au declarat ca nu sunt multumiti. Tot atunci, 44% dintre respondenti au decarat ca actuala coalitie de guvernamant face o treaba buna, iar 43% nu erau de acord cu aceasta apreciere.

Agentia dpa mentioneaza ca executivul german sub conducerea lui Scholz s-a confruntat cu mai multe provocari, intre care cresterea nivelului de trai si a preturilor la energie, consecinte ale razboiului declansat de Rusia in Ucraina.

Sondajul INSA a fost realizat la 19 august pe un esantion reprezentativ de 1.002 persoane, la cererea Bild am Sonntag.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: olaf scholz

Recent Posts

Donald Trump planuieste cea mai mare deportare in masa din istoria Americii: 20 de milioane de oameni ar putea fi alungati din tara

Echipa de campanie a lui Donald Trump care lucreaza pentru a transforma politica de imigratie…

1 minut ago

Romanii pot raporta deepfake-urile si manipularile online la Ministerul Digitalizarii. Ministrul le multumeste „partenerilor Google, Meta si TikTok”

Romanii pot reclama dezinformarile si deepfake-urile, realizate cu ajutorul Inteligentei Artificiale (IA) de pe platformele…

3 minute ago

Bataie ca-n filme in parlamentul din Taiwan. Un deputat din opozitie a furat un proiect de lege care urma sa fie votat si a fugit cu el – VIDEO

Legislatorii puterii si ai opozitiei din Taiwan s-au implicat vineri in incaierari fizice si atacuri…

16 minute ago

Regimul nord-coreean confirma ca a lansat o racheta balistica si promite sporirea fortei nucleare a tarii

Coreea de Nord a confirmat sambata ca a testat o racheta balistica tactica, a transmis…

31 de minute ago

Cum va fi vremea in weekend. De duminica se incalzeste, dar vom avea si averse de ploaie si furtuni

Dupa valul de ploi si frig, vremea se schimba la sfarsitul saptamanii. Directorul Administratiei Nationale…

53 de minute ago