Populatia lumii va ajunge la 8 miliarde pe 15 noiembrie, anul acesta. ONU: India va depasi China ca numar de locuitori

news

Populatia lumii ar urma sa ajunga la opt miliarde de locuitori la 15 noiembrie, potrivit previziunilor ONU. Oficialii ONU au anuntat luni ca India va depasi China ca fiind cea mai populata tara de pe glob in 2023, precizeaza France Presse.

Aceasta borna demografica globala „este un memento al responsabilitatii noastre comune de a avea grija de planeta noastra si un moment pentru a reflecta asupra domeniilor in care nu ne respectam inca angajamentele pe care ni le-am luat unii fata de altii”, a declarat secretarul general Antonio Guterres.

„Aceasta este o ocazie de a ne sarbatori diversitatea, de a ne recunoaste umanitatea comuna si de a ne minuna de progresele in domeniul sanatatii care au prelungit durata de viata si au redus dramatic ratele mortalitatii materne si infantile”, a adaugat el.

Previziunile Departamentului pentru Afaceri Economice si Sociale al ONU au precizat ca populatia lumii creste in cel mai lent ritm din 1950 incoace.

Ea ar trebui sa ajunga la 8,5 miliarde in 2030 si la 9,7 miliarde in 2050, atingand un varf de aproximativ 10,4 miliarde de persoane in anii 2080, inainte de a se stabiliza la acest nivel pana in 2100.

In timp ce in mai multe tari in curs de dezvoltare se observa o scadere neta a ratei natalitatii, mai mult de jumatate din cresterea prognozata a populatiei mondiale in urmatoarele decenii va fi concentrata in opt tari, se arata in raport.

Acesta a precizat ca acestea sunt Republica Democratica Congo, Egipt, Etiopia, India, Nigeria, Pakistan, Filipine si Tanzania.

Foto: ro.depositphotos.com

Mai mult despre:

Comentarii: