Populism desantat. Noul presedinte al CCR promitea POMENI cu nemiluita din partea PSD – VIDEO

politica

Sub sloganul „Mai bine pentru tine, mai bine pentru Iasi”, noul presedinte al Curtii Constitutionale, Valer Dorneanu, promitea inainte de alegerile din 2008 o avalansa de pomeni pentru ieseni.

Valer Dorneanu a acandidat atunci pentru un mandat de deputat din Partea PSD. Intr-un clip de campanie, el promitea o multime de pomeni: reducerea pretului la gaze cu 50%, iar la energia electrica cu 33%. „Ca deputat voi sustine reesalonarea datoriilor iesenilor la intretinere si anularea penalitatilor”, mai spunea Dorneanu.

Valer Dorneanu a fost ales miercuri presedinte al Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR), pentru un mandat de trei ani.

Valer Dorneanu (72) este judecator al Curtii Constitutionale din iunie 2013, fiind numit de Camera Deputatilor. In iunie 2016 a fost ales presedinte interimar al CCR, in conditiile in care mandatul lui Augustin Zegrean la conducerea institutiei a expirat.

Inainte de a ajunge la Curte, a fost adjunct al Avocatului Poporului pentru domeniul – armata, justitie, politie, penitenciare.

A mai fost deputat PSD in 2000-2008, iar in primul mandat de parlamentar a fost presedintele Camerei Deputatilor.

In perioada 1967-1974 Valer Dorneanu a fost procuror la procuraturile locale ale sectoarelor 5 si 6 din municipiul Bucuresti. Apoi a fost expert pe probleme de legislatia muncii la UGSR si din nou procuror la Directia Recursuri Extraordinare Civile din Procuratura Generala intre anii 1980 – 1985.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: