Austriecii ne-au trantit usa in nas. Populismul Gabrielei Firea a cauzat o situatie grava: „Sunt vieti periclitate”. Dezvaluiri ale fostului ministru al Sanatatii

news

Spitalul AKH din Viena a reziliat unilateral contractul prin care erau realizate interventii de transplant pulmonar romanilor inscrisi pe lista, ceea ce este ilegal, a anuntat, marti, ministrul Sanatatii, Florian Bodog, sustinand ca acum se cauta solutii pentru acesti pacienti la Praga si in Germania, potrivit news.ro. El a mai spus ca este nemultumit de modul in care Agentia Nationala de Transplant (ANT) gestioneaza aceasta criza si ca va lua masuri.

Ministrul Sanatatii, prezent la instalarea noului presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, a spus ca, potrivit protocolului, spitalul din Austria nu avea dreptul sa denunte unilateral acest contract.

„Problemele pentru transplantul de plamani nu se rezolva de pe o zi pe alta. Urmeaza sa avem o intalnire pe aceasta tema cu toti specialistii si cu reprezentantii ANT, si voi avea o intalnire si cu primarul Capitalei. Conform protocolului, clinica din Austria nu avea dreptul sa denunte unilateral acest protocol. Practic, toata comunicarea trebuia facuta prin Eurotransplant si am avut o discutie cu presedintele ANT, care mi-a spus ca va face un demers catre Eurotransplant ca sa avem un raspuns oficial. In acelasi timp, noi suntem in contact si cu celelalte centre care fac transplant din Praga si Germania, dar nu pot sa dau un raspuns pana nu vorbesc cu dansii. Timpii de asteptare sunt destul de mari pentru transplant, dar noi vom depune toate eforturile pntru deblocare”, a spus Bodog.

Fostul ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu, afirma ca aceasta situatie este „rezultatul populismului unor personaje de prim rang din PSD”.

„De peste 10 ani colaborarea dintre statul roman si centrul de transplant pulmonar al AKH Viena functiona fara probleme. Peste 40 romani au fost salvati, dupa ce au fost indrumati catre acest centru de medici romani si de alti pacienti care trecusera prin aceleasi greutati.

Totul s-a sfarsit acum. Centrul de transplant pulmonar de la AKH-Viena nu mai primeste pacienti romani!

Situatia grea a relatiilor cu institutii respectabile din strainatate si situatia fara speranta a catorva zeci de oameni care nu vor supravietui fara acest transplant este rezultatul direct al iresponsabilitatii si populismului unor personaje de prim rang din PSD si a apropiatilor lor”, a scris Voiculescu intr-o postare pe Facebook.

„In ultimii ani, spitalul Sf. Maria – un spital de sector din capitala in subordinea Primariei – a investit sub conducerea dr. Narcis COPCA peste 10 milioane de euro pentru infiintarea unui „centru de excelenta” pentru transplant. Banii s-au cheltuit, nu s-a facut niciun transplant. Va suna cunoscut? Floreasca, „centru de excelenta” pentru arsuri, barocamera…?

Desi s-au cheltuit peste 10 milioane de euro, nu s-a angajat insa nici macar un chirurg care sa fi facut un singur transplant de plamani. Nici macar unul. Un „centru de excelenta in transplant” fara un singur specialistin transplant.

Cu toate astea, si cu toate ca alte conditii nu erau indeplinite de asemenea, centrul primeste acreditare, cu sustinerea Dr. ZOTA.

In campania electorala, Gabriela FIREA, alaturi de Narcis COPCA (Sf. Maria) si Victor ZOTA (Agentia Nationala de Transplant-ANT) au manipulat cu buna stiinta acreditand ideea ca pacientii care au nevoie de transplant pulmonar sunt trimisi de mine la AKH- Viena. Si gasisera si legatura: eu lucrasem si locuisem la Viena! Ma faceam astfel automat vinovat!”, a aratat Voiculescu.

El subliniaza ca AKH Viena este un spital de stat, deci nu ar fi putut niciodata avea actiuni sau parti sociale la unitatea sanitara respectiva.

„Daca am ajutat vreodata vreun roman care a venit acolo la tratament, am facut-o gratis si am ajutat de multe ori cu bani, asa cum pot depune marturie cateva zeci de familii cel putin.

‘Ministrul Vlad Voiculescu vrea sa dezmembreze mortii romani si sa le trimita toate organele in strainatate’ – Narcis Copca

Acuzatiile mincinoase la adresa mea nu importa aici insa. Acestea vor fi lamurite in instanta”.

„AKH VIENA – spitalul unde zeci de parlamentari, ministri si alti demnitari merg linistiti, ei si rudele lor, devenise dintr-o data proprietatea mea privata. Expertilor in transplant de la AKH Viena li s-a spus – de catre acelasi Narcis COPCA si avocatii acestuia – ca spitalul este investigat de procurori(!!!). In conditiile acestea, si in conditiile in care statul roman isi plateste oricum cu intarziere de ani datoriile pentru unele tratamente, oare le-ar putea reprosa cineva ca se vor ocupa de acum de pacienti austrieci, unguri, slovaci, cehi… dar nu si romani?

Medicii romani din Societatea Romana de Pneumologie si pacientii cu transplant pulmonar au avertizat din timp, public, asupra consecintelor populismului celor mai sus mentionati!

Pentru Gabriela FIREA, Narcis COPCA si Victor ZOTA nimic nu a contat. Agenda lor a fost alta. Pentru ei, pacientii si medicii acestora sunt doar niste unelte.

Toti cei de mai sus sunt platiti din bani publici, din taxele platite inclusiv de pacientii ale caror vieti sunt acum periclitate si de familiile lor”, a subliniat fostul ministru al Sanatatii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: