Populismul inculpatului Tariceanu: Vrea ca banii pentru INTERCEPTAREA penalilor sa fie dati pentru cresterea pensiilor

politica

Copresedintele ALDE Calin Popescu-Tariceanu a declarat, luni, ca bugetele alocate serviciilor de informatii au crescut permanent iar Romania este in fruntea clasamentelor in privinta interceptarilor, numarul acestora crescand cu 700% in ultimii 10 ani.

„In ultimii ani, bugetele care au mers la servicii au crescut permanent. In ceea ce priveste interceptarile si serviciile, Romania pare sa fie in frunte in clasamente, in domeniul invatamantului suntem codasi sau la Sanatate. Intre cele mai mari zece tari membre NATO, Romania ocupa locul doi la numarul de angajati in servicii raportat la numarul populatiei. Suntem depasiti numai de Biroul Federal de Investigatii din SUA. La 20 de milioane de locuitori cat are Romania, SRI avea prevazut in schema de personal, in 2014, 12.000 de angajati, am avut un buget oficial de 224 milioane de euro. FBI are 35.000 si ceva de agenti la o populatie de 300 de milioane”, a afirmat, intr-o conferinta de presa, Calin Popescu-Tariceanu.

El a spus ca, practic, la suta de mii de locuitori, Romania are 60 de angajati SRI, iar FBI are 11,3. In schimb, cheltuielile cu Sanatatea si Educatia au scazut in ultima perioada.

„Cheltuielile cu Sanatatea au scazut in ultima perioada, in schimb stam bine la interceptari. La interceptari stam grozav. Conform datelor din 2015, raportul de activitate al SRI pe anul 2014, in ultimii 10 ani totalul interceptarilor a crescut de 700%. Daca luam in calcul atat interceptarile pe securitate nationala, cat si cele cerute de DNA, Parchet, alte institutii, de la 6.370 de interceptari in 2005, s-a ajuns in 2014 la 44.000. La FBI scad in ultimii 10 ani. In ce tara traim? Asta este intrebarea. Avem deficit in Educatie si Sanatate ca numar de personal, dar, in schimb, stam bine cu statistica in ceea ce priveste serviciile”, a afirmat Tariceanu.

Copresedintele ALDE a relatat ca „o doamna in varsta” l-a abordat pentru a se plange ca are o pensie de 900 de lei pe luna si a propus ca banii care se cheltuiesc pentru ascultarea telefoanelor sa fie alocati pentru marirea pensiilor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: